Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odličen začetek sezone za Luko Štora

Nogometaši v prvi slovenski ligi so začeli nov ples, v novi sezoni so odigrali že dva kroga in trenutno na vrhu kraljuje Aluminij iz Kidričevega. Levji delež za odličen štart v sezono pa ima Luka Štor, ki je v 180 minutah igre vpisal že dva zadetka.

21 letni nogometaš iz Velikih Žabelj dokazuje, da se v njemu skriva dovolj talenta za igranje na prvoligaškem prizorišču. Potem, ko se je šest let kalil pri serijskih prvakih v Mariboru, je pravo priložnost dočakal malce južneje, v Kidričevem, pri Aluminiju. Aluminij je urejen klub, stabilen prvoligaš in dobra odskočna deska za nekoga, ki si želi igranja v tujini. V letošnjo sezono so "Šumarji" odlično začeli prvenstvo in po dveh odigranih krogih zasedajo vrh lestvice s šestimi točkami.

V prvem krogu so gostovali v Sežani, pri novem prvoligašu Taboru in ga suvereno premagali z 0:2. Pod drugi zadetek se je podpisal Luka Štor, ki je bil uspešen v 27. minuti. Sanin Muminović je podal dolgo žogo v kazenski prostor, iz bližine pa je iz prve zadel Štor.

V drugem krogu so Kidričani doma gostili kranjski Triglav in potrdili dobro formo. Gostje so sicer povedli po odličnem strelu Tilna Mlakarja, nato pa je na sceno stopil Luka Štor.  Egzon Kryeziu je v 56. minuti  naredil prekršek nad Štorom, tako da je sodnik Matej Jug pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo – s strelom pod prečko – izvedel Matic Vrbanec.  In ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z delitvijo točk, so domači v 91. minuti zabili odločilni gol. Branilci Triglava so v kazenskem prostoru žogo izbili le do Štora, ki je z mojstrsko potezo iz igre izločil Aleša Mertlja, nato pa s strelom po tleh matiral še Luko Čadeža.

V prihodnjem krogu bo Aluminij gostoval v Celju. Tekma se bo pričela v petek, 26. julija, ob 19. uri.

 

* Naslovna fotografija: NK Aluminij

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon