Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Primorje ambiciozno v novo sezono

Nogometaši ajdovskega Primorja se že vneto pripravljajo na začetek nove sezone v slovenski tretjeligaški konkurenci. Moštvo je doživelo nekaj sprememb, glede na okrepitve pa je jasno, da bodo cilji visoki. Včeraj je ajdovsko moštvo odigralo prijateljsko tekmo s prvoligašem iz Sežane in se razšlo z neodločenim izidom.

Še slab mesec loči nogometaše v tretjeligaški konkurenci do začetka nove tekmovalne sezone. Slovenska nogometna zveza se je odločila spremeniti sistem tekmovanja in tako bomo odslej lahko spremljali dve tretjeligaški ligi, vzhodno in zahodno. S tem se bo kar precej zaostrila konkurenca in boj za napredovanje bo ostrejši in hkrati zanimivejši. Ajdovsko moštvo nastopa v zahodnem delu, kjer bo medseboj igralo 14 ekip, ki se bodo pomerile v dvokrožnem sistemu.

Otvoritev sezone bo v Ajdovščini pravi nogometni praznik, saj je žreb določil, da se že v prvem krogu srečata lokalna rivala, Primorje in Fama Vipava. Srečanje bo na sporedu v soboto, 17. avgusta, na Mestnem stadionu v Ajdovščini, s pričetkom ob 17.30 uri.

Fotografija: Primož Brecelj

Uprava nogometnega kluba Primorje čez poletje ni stala križem rok, saj je v ajdovski zasedbi kar nekaj sprememb in novih imen, ki naj bi precej dvignila kvaliteto igre. Tudi odhodov ni bilo veliko in tako bo imel trener Andrej Komac na voljo zasedbo, ki bi se morala potegovati za vrh lestvice in s tem napredovanje v drugoligaško konkurenco. V ekipi še naprej ostaja tudi Amel Džuzdanović, zagotovo prvo ime spomladanskega dela sezone. Prav tako ostaja v rdeče črnem dresu Jakob Kodermac, napadalec, ki je zablestel v zaključku prejšne sezone in se podpisal pod devet zadetkov. Ekipa Primorja  je ostala brez Erika Krečiča, Domna Božiča in Mihe Trošta, ki bodo odslej igrali pri sosedih iz Vipave.

Zagotovo najodmevnejša okrepitev v moštvu je Haris Dedić. 22-letnik je bil reprezentant vseh mladinskih selekcij Slovenije. Kariero je pričel pri Rudarju iz Velenja, igral pa je tudi za Koper. Desni bočni branilec bo zagotovo prinesel kakovost v moštvo, saj mu ne manjka prvoligaških izkušenj. Prvoligaških izkušenj ne manjka niti Tilnu Nagodetu, domačemu talentu, ki je precej časa preživel pri ekipi Gorice, nazadnje pa je igral za Bilje. Prav tako se iz Bilj v moštvo Primorja vrača branilec Luka Tragin, konkurenco na sredini igrišča pa je zaostril mladi Matic Zavnik, dosedanji član goriškega drugoligaša.

Haris Dedić

Včeraj je moštvo Primorja odigralo prvo pripravljalno srečanje. Ekipa se je odpravila v Sežano, k novopečenemu prvoligašu CB 24 Tabor. Fantje so se odlično zoperstavili izkušenejšim domačinom in zasluženo iztržili neodločen izid, bilo je 2:2. Zadela sta Jakob Kodermac in Nik Plavšič Vajde, še en nov obraz v taboru Primorja, ki je prejšnjo sezono igral v ekipi drugoligaša Dob.

Mladen Rudonja

Za malce nostalgije pa omenimo nocojšnjo tekmo Maribora, ki bo v Ljudskem vrtu, v 2. predkrogu Lige prvakov, gostil švedsko moštvo AIK iz Stockholma. Prav švedska ekipa je bila leta 1997 tekmec ajdovskega Primorja v evropskih pokalih. Ajdovsko moštvo je presenetljivo dobilo prvo tekmo v gosteh z 0:1, strelec gola je bil Mladen Rudonja. Drugega oktobra je sledila povratna tekma v Ajdovščini, Švedi so se z 0 :1 izvlekli v podaljšek, kjer pa je znova zablestel "Turbo Rudi" in popeljal Primorje v naslednji krog. V drugem krogu so varovanci takratnega trenerja Marina Kovačića nastopili precej oslabljeni in klonili proti nizozemski Rodi.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon