Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kinodejka ponovno vabi na filmske večere pod zvezdami

Po zaslugi ajdovskega kluba študentov imamo občani že vrsto let možnost uživati v poletnih kino predstavah pod zvezdami. Na parkirišču pred Hišo mladih se boste lahko tudi v tem poletju nagledali odličnih filmov, prvič že ta četrtek, 1. avgusta, s filmom Posledice.

Že sedmo leto zapored so v Ajdovščini četrtkovi poletni večeri rezervirani za kino na prostem. KAŠev projekt Kinodejka s 1. avgustom prinaša nov paket slovenske filmske ustvarjalnosti, tokrat  si boste gledalci lahko ogledali sodobne kino uspešnice.

PROGRAM:

Četrtek 1. 8.
21: 00 Parkirišče MKC, Kinodejka: Posledice

Andrej ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave s starši, šolo, socialno delavko, policijo in sodnico. Ko pristane v vzgojnem zavodu, si svoje mesto izbori v manjši tolpi fantov, ki jo vodi Žele. Skupaj se zapletajo v objestne avanture, zaznamovane z nasiljem, kriminalnimi dejanji, zabavami, drogami in alkoholom. Pod mladostniško objestnostjo pa Andrej skrbno varuje svojo skrivnost. Nova prijateljstva v njem prvič vzbudijo občutke varnosti in sprejetosti. Vendar ti ne trajajo dolgo, saj se po spletu okoliščin znajde pred težkimi odločitvami in spoznanji.


Četrtek 8. 8.
Parkirišče MKC, 21:00 Kinodejka: Ne bom več luzerka

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. Prvi igrani celovečerec Urše Menart je bil v Portorožu nagrajen z vesno za najboljši celovečerni film, scenarij in stransko igralko ter posebno omembo žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.


Četrtek 15. 8.
Parkirišče MKC, 21:00 Kinodejka: Ivan

Takoj po tistem, ko mlada Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Otrokov oče Rok, poročeni poslovnež, ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Roku končno uspe z njo navezati stik, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi, in svojim novorojenčkom. Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec lanskega Festivala slovenskega filma.


Četrtek 22. 8.
Parkirišče MKC, Kinodejka: Gajin svet

Gajin svet je romantična komedija za mladino, ki bi jo morali videti tudi odrasli. To je zares film o pogumu, pozitivnem pogledu na svet in prepričanju, da je v življenju vedno mogoče najti rešitve. Gaja je nekakšna kombinacija Pike Nogavičke in Lise Simpson, ki stvari rada vzame v svoje roke, pa naj bodo to težave odraslih ali spletna zloraba, v katero se zaplete njena sestra. Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

Parkirišče pred MC Hiša mladih bo torej ponovno spremenjeno v filmsko prizorišče na prostem, kjer bo lahko vsak udeleženec označil svoj sedež z »dejko« ali blazino in užival ob predvajanju brezplačnih filmskih projekcij.

V primeru mrzlega in deževnega vremena bodo projekcije preselili na drugo stran stene, v Bar Hiša Mladih, kjer bodo dejko zamenjali udobni fotelji.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #film

Kolofon