Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Val di Sole znova srečen kraj za KK Črn trn. Urban Rotnik četrti na svetu!

Italijanski kolesarski raj Val di Sole je znova poskrbel za izjemno veselje v taboru ajdovskega kolesarskega kluba Črn trn. Za nov velik uspeh slovenskega kolesarstva je zaslužen Urban Rotnik (KK Črn trn), ki se je zanesljivo prebil v veliki finale in ob koncu zasedel (malce nehvaležno) četrto mesto. Matija Stupar je osvojil 30. mesto.

Val di Sole bo za vedno zapisan z zlatimi črkami v zgodovino ajdovskega in slovenskega kolesarstva. Pred tremi leti je prav na tej progi zablestel Mitja Ergaver in se okitil z naslovom svetovnega prvaka. Sinoči pa se je temu uspehu precej približal še Urban Rotnik, dolgoletni član kluba Črn trn. Osemindvajsetletnik, sicer po rodu iz majhne vasice Ravne pri Šoštanju, se je letos tretjič razveselil naslova državnega prvaka v 4Krosu, najboljši je bil tudi v letih 2013 in 2016. Na včerajšnjem nočnem spektaklu pa so mu bile zvezde končno naklonjene tudi med svetovno elito.

Urban Rotnik

Da je odlično pripravljen in da mu proga leži je Rotnik dokazal že v četrtkovih kvalifikacijah, ko je zasedel sedmo mesto. Tekmovanje je začel v šesti izmed osmih skupin. Družbo v prvem krogu so mu delali Nemca Ingo Kaufmann in Ingo Schegk, 23. in 26. kvalifikant, ter Francoz Romain Mayet, ki je dosegel deseti čas. A močna konkurenca mu ni mogla do živega in z odličnimi vožnjami ter z vnovčitvijo bogatih izkušenj se je član ajdovskega kluba prebil vse do velikega finala četverice najboljših.

Spektakel v Val di Sole

Veliki finale se je tako bil med Fancozom, Britancem, Švedom in Slovencem. Najkrajšo je na žalost potegnil Urban Rotnik, a je s četrtim mestom vseeno prišel do uspeha kariere in dosegel drugi največji uspeh v zgodovini kolesarskega kluba Črn trn. Bron je pripadel Švedu Felixu Beckmanu (lani peti), srebro Britancu Eliottu Heapu (lani četrti), novi svetovni prvak je postal Romain Hepayet, ki je mavrično majico že drugo leto zapored ponesel v Francijo, podedoval jo je namreč od Quentina Derbierja.

Matija Stupar

Med 32. najboljših se je po kvalikacijah uspelo prebiti še Matiji Stuparju, vendar pa mu v petkovem finalu ni šlo vse po načrtih in je tekmovanje zaključil že po prvem krogu. Ob koncu je osvojil 30. mesto. V kvalifikacijah sta nastopila tudi Jure Štrancar in Jani Volk, a bila prepočasna za finale. Obenem v Val di Sole poteka tudi tekma v kolesarskem spustu (downhill), ki velja za točke svetovnega pokala. Barve Črnega trna zastopa Luka Berginc, a je bil s 85. časom kvalifikacijske vožnje prepočasen za finalni nastop.

Čestitke vsem članom ajdovskega kluba, še posebej Urbanu Rotniku, za nov izjemen uspeh ajdovskega kolesarstva. Čestitke tudi selektorju slovenske 4Kros reprezentance, Klavdiju Blažku.

KK Črn trn

 

* Fotografije: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon