Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nina Kovšca v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Celju

Celje v teh dneh gosti evropsko prvenstvo v rokometu za dekleta stara do 17. let. Barve slovenske reprezentance zastopa tudi Nina Kovšca, nadarjena rokometašica ajdovskega Mlinotesta. V treh tekmah je za slovenske barve zabila šest golov.

Dvorani Golovec in Zlatorog v Celju med 1. in 11. avgustom gostita evropsko prvenstvo v rokometu za dekleta do 17 let. Slovenija nastop v skupini D skupaj z Rusijo, Francijo in Črno Goro. Za napredovanje bi domače rokometašice potrebovale dve zmagi, a se jim načrti žal niso izšli. Poraza proti favoriziranim Rusinjam in Francozinjam sta bila sicer pričakovana, a upanje na presenečenje na domačih tleh je vendarle tlelo. Rusinje so bile močnješe za 12 zadetkov, boljši odpor pa so Slovenke pokazale proti Francozinjam, končni izid je bil 13:17. So pa zato dekleta pokazala boljši obraz sinoči. ko so na kolena spravila Črnogorke. Zmaga z 28:25 je dokaz, da punce znajo igrati rokomet in da je pred njimi še svetla prihodnost.

Nina Kovšca

Svojo kakovost je v dresu reprezentance pokazala tudi igralka ajdovskega Mlinotesta, Nina Kovšca. V vseh treh tekmah je bila pomemben člen ekipe, skupno pa ji je uspelo šestkrat premagati nasprotno vratarko. Polovico zadetkov je dosegla na tekmi s Francozinjami.

Dodajmo še, da je v strokovnem štabu poleg selektorja Borisa Čuka in trenerke Pegi Berce tudi ajdovski rokometni strokovnjak Aleksander Lapajne, ki skrbi za telesno pripravljenost igralk.

Vse tekme iz Celja si lahko ogledate na športnih kanalih Sportklub Slovenija.

Slovenska reprezentanca U17

 

* Fotografije: Rokometna zveza Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon