Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Robert Čuk postal evropski prvak v gozdarskih veščinah

Ob koncu meseca julija je v belgijskem Libramontu potekalo evropsko prvenstvo gozdarskih veščin. Slovenijo je zastopal tudi Robert Čuk iz Podkraja in se ob koncu prvenstva razveselil naslova evropskega prvaka. Slovenija je skupno zasedla drugo mesto. Čestitke.

Belgijski Libramont je bil srečen kraj za Roberta Čuka iz Podkraja saj mu je uspelo ponoviti dosežek izpred dveh let, ko je prav tako postal evropski prvak v gozdarskih veščinah. Tekmovalci se med seboj pomerijo v petih disciplinah: menjava verige in obračanje meča, precizen rez, kombiniran rez, kleščenje vej ter podiranje droga. Čuk je bil najboljši v prvih treh disciplinah in se je ob koncu tako okitil z naslovom prvaka

Robert Čuk se je prvenstva udeležil skupaj z Janezom Medenom iz Topol nad Cerknico in s Šimnom Drašlerjem z Verda. Zastopali so Slovenijo v konkurenci ekip s po tremi nastopajočimi iz desetih držav. Ob koncu jim je uspelo skupno drugo mesto.

Tekmovanje je potekalo v okviru gozdarskega sejma Demo Forest, ki ga je letos konec julija v dveh dneh obiskalo približno 43.000 ljudi. Če bi tudi sami radi videli najboljše gozdarje v akciji, pa vabljeni septembra v Postojno, ko bo na sporedu državno prvenstvo.

Čestitke vsem.

Ekipa Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šport

Kolofon