Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovskim »skaterjem« se obetajo lepši časi

Mnogi, predvsem mladi, zadnje čase z začudenjem opazujejo kako ajdovski skate park počasi izgublja objekte, ki so bili namenjeni ljubiteljem rolkanja, skirojev, rolerjev in koles. Ajdovska Komunala je objekte odstanila zaradi dotrajanosti, na Občini pa zatrjujejo, da bodo kmalu poskrbeli za nove objekte namenjene tovrstni zabavi.

Ajdovski skate park ima dolgo brado in dolgo zgodovino. Je priljubljena točka tistih, predvsem mladih, ki prisegajo na preživljanje prostega časa v družbi rolke, skiroja, rolerjev ali kolesa. V več kot dvajsetih letih obstoja se je zamenjalo precej objektov in generacij, prav tako je naraščala in upadala priljubljenost po tovrstni zabavi.

Nazadnje so skate park v Palah obnovili in posodobili člani Kluba ajdovskih študentov. Le ti so v letu 2015 izpeljali delovno akcijo in vsaj za silo zakrpali dotrajane objekte. Od takrat pa park ni doživel nobene prenove in ga je vse bolj najedal zob časa. S tem pa je postajal tudi nevaren. Prav zaradi tega so se na ajdovski Občini odločili, da odstranijo tiste objekte, ki so bili dotrajani oziroma tiste elemente, ki so predstavljali nevarnost za uporabnike. Namreč tam naj bi se tam poleg 'skejterjev' vozili tudi otroci s poganjalčki, kar pa z vidika varnosti ni bilo več sprejemljivo.

Skate park Ajdovščina

A prihodnost je kot kaže vendarle svetla. Po besedah predstavnikov Občine Ajdovščina bo Skate park deležen celovite prenove, seveda po posameznih korakih. V prve delu prenove, v sklopu projekta Moja pobuda, bo predvidoma do konca oktobra že postavljena nova 'Skate rampa'.  Za preostali del obnove (drugi in tretji del) sicer še ni zagotovljenih sredstev, je pa že v načrtih.

Sodoben skate park bi zagotovo močno koristil mestu, saj je vse več mladih, ki jih tovrstna zabava veseli. Mnogi izmed njih sedaj svoje "talente" negujejo v sosednjem novogoriškem skate parku, ki je obenem dokaz, kako lahko velik in urejen park pripomore k večji aktivnosti mladih. Razmisliti bi velajalo tudi o asfaltiranem kolesarskem "pump tracku". Le ti kot gobe po dežju rastejo v vseh slovenskih krajih in so po večini zelo dobro obiskani.

Pump track v Postojni

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon