Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Hiši mladih zbrani mladinski delavci iz šestih držav

V ajdovsko Hišo mladih, so, v sklopu Erasmus + izmenjave, prišli mladinski delavci iz šestih evropskih držav. Mobilnost mladinskih delavcev izvaja Inštitut za mladinsko politiko, ki aktivno deluje na področju mladinske politike na nacionalnem nivoju, udeležence pa bosta skozi program vodila priznana litovska trenerja Marius Ulozas in Nerijus Miginis.

Projekt, poimenovan  THINK GLOBALY ACT LOCALY,  bo pomagal razviti mrežo medsektorskega sodelovanja in izboljšati učinkovitost izvajanja mladinske politike na lokalni ravni. Udeleženci si bodo izmenjali podatke o položaju mladih ter spoznali primere dobrih praks izvajanja mladinske politike v različnih evropskih državah. Spoznali bodo nacionalne in evropske okvirje mladinske politike in priložnosti, ki jih slednja ponuja. Z udeležbo na izmenjavi si bodo udeleženci obenem razširili svojo socialno mrežo na mednarodni ravni.

THINK GLOBALY ACT LOCALY

Kot na svoji Facebook strani navaja Movit, nacionalna agencija v programih EU na področju mladine, državljani Evrope menijo, da program Erasmus+ spada med tri najbolj pozitivne doprinose Evropske unije.

Vsekakor dobrodošla izkušnja in možnost, ki jo kot državljani evropske unije imamo.

THINK GLOBALY ACT LOCALY

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon