Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Janko Čebron najhitrejši na Lučinah

V Poljanski dolini je na 18. izvedbi gorsko-hitrostne dirke Lučine zmagal francoski dirkač Sebastien Petit. Z dirkalnikom Norma M20FC je že na sobotnem treningu postavil rekord proge, v nedeljo pa je bil prepričljivo najboljši v vseh treh vožnjah in je zanesljivo zmagal. Med slovenskimi vozniki se je odlično odrezal Janko Čebron in zasluženo slavil zmago.

Francoski dirkač Petit je v drugi današnji vožnji z 1:56:436 dosegel tudi absolutni rekord na 3950 metrov dolgi trasi med Todražem in Lučinami. Drugi v skupni razvrstitvi je bil Avstrijec Herman Waldy (Tattus Master), tretje mesto pa je zasedel Italijan Mirko Venturato (Gloria C8P). O premoči zmagovalca priča tudi podatek, da je drugouvrščenega v seštevku treh voženj ugnal za kar 31 sekund.

Na letošnji mednarodni dirki je nastopilo več kot 130 dirkačev, do cilja jih je prišlo 107. Med slovenskimi je bil najboljši Janko Čebron (Mitsubisi Lancer EVO IX), ki je bil v skupni konkurenci sicer 16., pred Alešem Prekom (Honda Civic Type R) in Matevžem Čudnom (renault Clio), ki sta bila v absolutni konkurenci na 18. in 19. mestu.  Čebron je odlično odpeljal vse tri vožnje in bil vedno najhitrejši slovenski voznik. Pred Prekom je imel na koncu dobrih sedem sekund prednosti.

Patrik Bajc

S progo na Lučine so se spopadli tudi nekateri ostali domači vozniki. Peter Marc je s težavami na progi,ob koncu osvojil skupno 46. mesto, kar je bilo dovolj za dvanajsto mesto v seštevku slovenskega prvenstva, Kristijan Štrancar in Marko Stopar sta zasedla 23. in 25. mesto, med vozniki legendarnih Yugov pa sta Janoš Fajt in Patrik Bajc zasedla tretje in četrto mesto.

Marko Stopar

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Naslovna fotografija: Avtoportret // Ostale fotografije: Race Report

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon