Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jan Božič drugi, Andi Mamić peti na K24 Ultra trailu

Po krajšem premoru so bili čez vikend ponovno na delu slovenski ultramaratonci. Zbrali so se na Koroškem, na prvem K24 Ultra Trailu. Na težki progi, ki je bila začinjena z visokimi temperaturami se je odlično znašel Jan Božič, ki je zasedel skupno drugo mesto. Andi Mamić je bil tokrat peti.

V Črni na Koroškem, kraju s številnimi slovenskimi olimpijci, je pretekli vikend potekala prva izvedba K24 Ultra trail. Uveljavljeno zgodbo, kjer je potrebno vrhove okoli Črne preteči ali prehoditi v 24 urah so marljivi organizatorji letos nadgradili z izvedbo Ultra trail tekme. Proga v prvem delu poteka skozi rudnik, se povzpne na Peco, preči Olševo, Raduho, Travnik in Smrekovec, ter se preko Uršlje gore spusti nazaj v Črno na Koroškem.

Na 100 km (5500+m) razdalji je nastopilo več tekačev iz Vipavske doline. Jan Božič doma iz Idrije, član UTVV Race Teama je bil odličen drugi s časom 12 h 40 min. Zaostal je le za zmagovalcem Marianom Priadko iz Slovaškega Ultra trail teama. Tretji je bil Tilen Potočnik. Odličen peti je bil Andi Mamić (UTVV Race team) s časom 14 h 1 min. Andi je imel izjemno zadnjo tretjino tekme v kateri je pritekel iz 11. na 5. mesto. Zakonca Anja in Tomislav Klančnik (UTVV Race Team) sta se tekme udeležila kot pripravo na izziv, ki ju čaka na začetku septembra, ko se podajata na Swiispeaks – najdaljši in najtežji ultra trail v Švici. S časom 20 h 49 min je Anja zasedla 16. mesto med dekleti. Tomislav je bil z istim časom 101.

Po koroških stezah sta tekmovala tudi Aleš Bratož iz Orehovice 18 h 50 min – 58. mesto in Aleš Bajc iz Ajdovščine 19 h 21 min – 92.mesto. Na 100 km progi je startalo skoraj 250 tekmovalcev. Poleg 100 km je bila organizirana tudi 50 km preizkušnja. Medalje in priznanja je podeljevala Tina Maze. V celoti gledano je bil celoten ultra trail odlično organiziran. Veliko priznanje organizatorju, ki mu je to uspelo že v prvi izvedbi.

Jan Božič & Andi Mamić & Tina Maze

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon