Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ljudska univerza Ajdovščina prireja Dan zeliščarjev

Ljudska univerza Ajdovščina vabi na brezplačen dogodek vse, ki ste že pridobili NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka ali ste tako ali drugače zainteresirani ter povezani s pridelavo ter predelavo, trženjem zelišč/zeliščnih izdelkov. Dogodek bo potekal 28. avgusta na Ljudski univerzi v Ajdovščini.

Ljudska univerza Ajdovščina je od leta 2013 večkrat izvedla program priprave in postopek certificiranja za NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka. Od takrat je certifikat pridobilo okrog 65 kandidatov iz različnih koncev Slovenije, izobraževalo pa se jih je še več.

Z udeleženci so se odpravili po Sloveniji, na različne strokovne ekskurzije k dolgoletnim pridelovalcem zelišč. Med drugim so v Ajdovščini dvakrat izvedli DAN ZELIŠČARJEV, srečanje zeliščarjev iz naše regije, pa tudi od drugod.  Organizirali so predavanja različnih zeliščarjev, agronomov ter predstavitve primerov dobrih praks in SMERNIC RAZVOJA LOKALNE OSKRBE Z ZELIŠČI ZA OBDOBJE 2016 – 2021. 

Zadovoljni so, ker je področje pridelave in predelave zelišč vedno bolj strokovno podprto. Naše pridelovalce, predelovalce zelišč želijo povezovati in jim ponuditi čim več uporabnih informacij za njihovo nadaljnje delo.

Vsebine:

Pridelava, predelava, rajonizacija zelišč  in zakonodaja, dopolnilne dejavnosti (Jožica Kapun Maršik, univ. dipl. inž. agr., specialistka za zelišča, KGZ Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota)

Predstavitev primera dobre prakse proizvodnje in trženja zeliščnih izdelkov (Podjetje Herbify d.o.o., Hoče)

Vstop je prost. Obvezne prijave s spletno prijavnico sprejemajo do četrtka, 22. avgusta 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Prijavnica


 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon