Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Štor se seli v Nemčijo

Odličen začetek sezone v prvi slovenski nogometni ligi in štirje zadetki v petih tekmah so bili dovolj, da je Luka Štor opozoril nase in si prislužil prestop v tujino. Odslej bomo mladega napadalca iz Velikih Žabelj spremljali v dresu nemškega drugoligaša Dynama iz Dresdena.

Luka Štor, nogometaš Alumijija iz Kidričevega je trenutno prvi strelec slovenske nogometne lige. Na svojem kontu je doslej zbral štiri zadetke, ki jih je zabil v petih odigranih tekmah. S tem je Aluminij eno izmed najprijetnejših presenečenj prvenstva, saj so fantje še brez poraza in na visokem drugem mestu. Vodilna je ljubljanska Olimpija.

21-letnik, ki so ga po vzgoji v mladinski šoli v Ljudskem vrtu odpisali, da ni dovolj kakovosten za člansko zasedbo Maribora, pa bo kmalu zapustil slovenska nogometna igrišča. Po poročanju časnika Ekipa24, se Štor v teh dneh že mudi v Nemčiji, kjer opravlja zdravniške preglede in ureja vse potrebno za prestop, k drugoligašu Dynamo Dresden.

Kot je za uradno spletno stran Aluminija poudaril enaindvajsetletni napadalec, bo za vedno hvaležen Aluminiju za priložnost: “Za vedno bom hvaležen Nogometnemu klubu Aluminij, ki mi je dal priložnost, da sem lahko zaigral in občutil Prvo Ligo. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem tako Oliverju Bogatinovu kot Slobodanu Gruborju, da so verjeli vame. Predvsem pa gre zahvala vsem dosedanjim soigralcem, ki so mi pomagali, da sem sploh dobil to priložnost za prestop, želim jim čim uspešnejšo sezono.”

Kot je poudaril direktor šumarov Borut Arlič gre za največji prestop Kidričanov v zgodovini kluba: “Gre za največji transfer v zgodovini kluba, zraven tekmovalnih rezultatov postajamo vedno bolj zanimivi za igralce, ki želijo napredovati in jim naš klub predstavlja odskočno desko za prestop v drugi klub.”

Dynamo Dresden je sicer letošnjo sezono v drugi nemški ligi pričel z dvema porazoma in zaseda trenutno zadnje mesto na lestvici. Ekipa je doslej dosegla le dva zadetka in kot kaže jim bo nov napadalec zelo koristil v boju za višja mesta. Pred leti sta za Dynamo igrala tudi nekdanja slovenska reprezentanta Zlatko Dedić in Klemen Lavrič. Stadion Glückgas, kjer igra moštvo svoje domače tekme sprejme dobrih 32.000 gledalcev in velja za enega najbolj vročih igrišč v Nemčiji. Klub je bil kar osemkrat državni prvak nekdanje Vzhodne Nemčije, leta 1989 pa se mu je uspelo prebiti v polfinale takratnega pokala Uefa.

 

* Naslovna fotografija: NK Aluminij

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon