Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Podkraju medvedka ugriznila lovca

V Podkraju je lovec med sprehajanjem po gozdni poti naletel na medvedko z mladičem. Ta ga je ugriznila v desno nogo in popraskala po glavi in telesu. Lovec je medvedko s kričanjem odgnal in poiskal prvo pomoč na urgenci.

Novogoriške policiste so o dogodku obvestili iz zdravstvene ustanove okoli 22. ure, kamor se je po napadu lovec odpravil po pomoč. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je 67-letni lovec nahajal na gozdni cesti Podkraj - Bukovje. Po nekajminutni hoji se je usedel pod drevo in približno deset metrov stran zagledal medvedko, težko približno 150 kilogramov. Takoj zatem je v bližini zagledal še mladiča. V tistem trenutku je medvedka pritekla do lovca, ga ugriznila v desno nogo in popraskala po glavi in telesu.

Lovec je nato s kričanjem medvedko z mladičem pregnal in se napotil na urgenco po prvo pomoč, so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Po nudeni prvi zdravniški pomoči so lovca odpustili v domačo oskrbo. O napadu so obvestili intervencijsko skupino zavoda za gozdove in pristojno lovsko družino, ki bosta poskrbeli za ustrezne ukrepe.

 

* Vir: STA

* Fotografija je simbolična // Avtor: Miran Krapež

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon