Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje začelo novo sezono z zmago nad Vipavo

Začela se je tudi nogometna sezona v 3SNL in že v prvem krogu so gledalci lahko spremljali derbi med domačim Primorjem in Famo iz Vipave. Ajdovski nogometaši so zanesljivo zmagali, za rezultat 2:0 sta zaslužna Amel Džuzdanović in Tilen Nagode.

Lepo sončno vreme je, kljub dopustom, na ajdovski Mestni stadion privabilo skoraj 700 gledalcev, ki so lahko spremljali zanimivo in dinamično srečanje. Domače Primorje je upravičilo vlogo favorita in pokazalo, da se lahko kosa z vrhom tretjeligaške konkurence. Svoje so k zanesljivi zmagi dodali tudi nogometaši, ki so ajdovske vrste okrepili med prestopnim rokom in dokazali, da gre za okrepitve, ki bodo trenerju Komcu še kako prav prišle.

Začetek tekme je pripadel domačim nogometašem, ki so želeli izigrati izkušeno vipavsko obrambo, a so bili vsi poskusi nemočni. Za ključen trenutek tekme lahko označimo 26. minuto, ko je gostujoči vratar Želko (sin nekdanjega nogometaša Primorja Andreja Želka) prejel rdeči karton in moral predčasno v slačilnico. Trener gostov Šefik Mulahmetović je v igro poslal rezervnega vratarja Bajca, na tribuno pa se je preselil tudi Matic Bratina. Primorje je z igralcem več zagospodarilo na igrišču in takoj povedlo. Odbito žogo je v gol pospremil domači kapetan Amel Džuzdanović.

Fotografija: Klavdij Blažko

Tudi v drugem delu so gledalci spremljali podobno igro, Vipava se je postavila malce bolj obrambno in prežala na protinapade, domači pa so iskali pot do novega zadetka. Našel jo je povratnik v ajdovsko ekipo, Tilen Nagode, ki je lepo zadel s strelom s strani. Tekma je bila več ali manj odločena, Primorje pa bi lahko doseglo še kak zadetek več, a je žoga dvakrat namesto v mrežo zletela v prečko.

Zaslužena zmaga domače ekipe, ki pa pomeni le prvi korak v boju za drugoligaško vstopnico. Teh korakov je na sporedu še 25, naslednji že prihodnjo soboto, ko bo Primorje gostovalo v Kočevju.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon