Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V jami pri Predmeji obtičal poškodovani jamar

Med vračanjem na površje je na jamarja v breznu Preporod pri Predmeji nad Ajdovščino padel kamen in ga poškodoval. Kolega je o tem obvestil Jamarsko reševalno službo, ki je sprožila reševanje poškodovanega jamarja, je za STA povedal vodja intervencije Igor Benko.

Trenutno je v in ob jami 22 jamarskih reševalcev iz treh reševalnih centrov, do poškodovanega se je spustila tudi zdravnica, ki je sicer tudi jamarska reševalka. Težavo predstavljajo predvsem ožine v jami. Reševanje bo potekalo še več ur, saj morajo na določenih mestih z eksplozivom širiti jamo, da bodo lahko poškodovanca na nosilih prinesli ven. Za zdaj namreč ne vedo, kako hude so poškodbe, zato se mora poškodovanec čim manj premikati, je še pojasnil Zakrajšek.

Jamar, sicer domačin in tudi sam jamarski reševalec, je zaradi udarca utrpel lažji pretres možganov, saj se ne spomni, kaj se je zgodilo. Z njim je bil še en jamar, ki je poskrbel za kolega, nato pa hitro odšel iz jame ter poklical reševalce in vzel topla oblačila za poškodovanega jamarja.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Jamarsko reševalna služba Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon