Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Izjemno pester kolesarski vikend za kolesarska kluba Črn trn in Kamplc

Pretekli vikend je bil zelo pester za oba ajdovska gorsko kolesarska kluba. Člani Črnega trna so nastopali na BMX dirki v Avstriji in na tekmi v kolesarskem spustu na Sorici, oboji pa so bili prisotni tudi na državnem prvenstvu v disciplini enduro, ki je potekalo na Krvavcu. Odličnih rezultatov, zmag in stopničk, seveda ni manjkalo. Čestitke vsem.

Kolesarsko poročilo začenjamo v Avstriji, kjer sta bili na sporedu 11. in 12. dirka BMX Alpe Adria pokala. Tokratni gostitelj je bil avstrijski Team-Sport-Mühlen. Kljub slabi vremenski napovedi so Mühlen, ki leži nekaj deset kilometrov vožnje naprej od Celovca, zavzeli tekmovalci iz Avstrije, Slovenije, Italije, Nemčije, Madžarske in Češke. Pisana druščina se je ustavila pri več kot 160 BMXarjih, ki so se pomerili z za mnoge nekoliko nevarno progo, ki je tudi letos terjala nekaj padcev, a ti so tako ali tako sestavni del tega športa.

Beno Batič

Na avstrijsko Štajersko se je odpravilo sedem tekmovalcev Črnega trna. Fantje v črno zelenih dresih tudi tokrat niso razočarali, saj so se domov vrnili z tremi zmagami in še petimi uvrstitvami na zmagovalni oder. Na najvišjo stopničko sta stopila Jani Volk (2x) in Tim Rovtar, stopničke pa so si priborili še Rok Bajc, Nik Prek in Beno Batič. Slednji je bil v nedeljo zelo blizu zmagi v kategoriji do 14 let, a mu je žal padec odnesel slavje in prinesel nesrečno poškodbo v obliki zlomljenega prsta. BMX sezona bo vrhunec dosegla čez slaba dva tedna, ko bo v Mariboru na sporedu državno prvenstvo.

Jani Volk & Rok Bajc

Četrta dirka serije v spustu Unior Downhill Cup je potekala na Soriški planini, kjer so se domači navijači veselili prve članske zmage Rudija Pintarja (Sinter Brakes Team). V finalni vožnji je drugo mesto zasedel Luka Berginc (KK Črn trn), tretje pa Matic Kokelj (Wolf Racing Team). Na šestem mestu je pristal Urban Rotnik,  na trinajstem Jure Štrancar, na šestnajstem Janez Turk in na devetnajstem Primož Lemut.

Fotografija: Urban Cerjak/Monster Energy

V najmlajši kategoriji dečkov do 15 let, se je na svoji prvi dirki odlično izkazal Val Celestina (KK Črn trn) in slavil zmago. Med dekleti je članica Črnega trna, Naja Stipanič, osvojila drugo mesto. V lepem vremenu sta prireditelja AlpVenture Soriška planina in MTB Železniki poskrbela za odličen vikend na Sorici. Serija Unior Downhill Cup se bo zaključila v bike parku Cerkno 15. septembra.

Fotografija: Urban Cerjak/Monster Energy

Gorski kolesarji pa so se na Krvavcu spopadli za naslove državnih prvakov v disciplini Enduro. Barve Ajdovščine so zastopali tako člani Črnega trna kot tudi Kamplc Racing teama. Pri slednjih smo pogrešali Tima Ježa, ki ga je žal zaustavila poškodba. Tretja letošnja dirka “prve lige” serije SloEnduro je združevala štiri nedeljske hitrostne preizkušnje na progah Bike parka Krvavec. Tudi letos jo je malo zagodlo vreme, a niti slučajno ne tako zoprno kot lani, ko so bile razmere na Krvavcu prav poznojesenske. Zmagovalca sta postala Avstrijec Max Fejer (Team Dorrong) med moškimi in Tina Perše (Calcit Bike Team) med ženskami. Ob Peršetovi je naslov članskega državnega prvaka malce presenetljivo osvojil Jan Markič (ŠKTD Avče). 

Fotografija: Anže Petkovšek

Na polovični trasi, ki je vključevala prvi dve hitrostni preizkušnji, je nastopilo tudi osem kolesarjev, mlajših od 15 let. Zmagal je Kevin Klančič (KK Črn trn) pred Aleksom Pintarjem in Ianom Laharnarjem (oba Kamplc Racing Team). Kamplc Racing team je v svojo vitrino uspehov dodal tudi drugi mesti Sebastjana Stresa, v kategoriji Mastres 2 in v združeni kategoriji Elite ter U-23. Stres je sicer v skupnem seštevku osvojil osmo mesto, Aljaž Černigoj deseto, Blaž Černigoj trinajsto, Janez Praček pa šestintrideseto mesto. Serija SloEnduro se seli na Hrvaško: nadaljuje se 8. septembra v Trnovici nad Reko na Hrvaškem z dirko Trnduro v organizaciji BBK Team Rodeo in zaključi 13. oktobra z Endurom Grozni v Grožnjanu doma pri BBK Grožnjan.

Fotografija: Anže Petkovšek

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon