Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje z zmago na vrh prvenstvene lestvice

Nogometaši v 3. slovenski ligi so odigrali drugi prvenstveni krog. Primorje je gostovalo v Kočevju, doseglo štiri zadetke in se zavihtelo na vrh lestvice. Trikrat je bil uspešen Jakob Kodermac. Ajdovske nogometašice so doma gostile ekipo ŽNK Krim RollJet in izgubile z 0:6.

Kot poroča SNPortal kočevskem stadionu Gaj sta se pomerila dva nekdanja prvoligaša, domače Kočevje in Primorje iz Ajdovščine. Tekmo sta s klopi nadzorovala glavna trenerja Saša Fartek in Andrej Komac, tudi sama nekoč igralca prve lige. Že v drugem krogu smo videli prvi hat-trick v sezoni, ki ga je dosegel nogometaš Primorja Jakob Kodermac. Prvi gol na tekmi je za goste dosegel novinec Nik Plavšič Vajde, nato pa je na sceno stopil Kodermac in še pred koncem prvega polčasa so Ajdovci vodili z visokih 0:4. Častni gol za domačine je v 68. minuti zadel Luka Založnik. Primorje je z drugo zmago in sto odstotnim izkupičkom skočilo na prvo mesto lestvice, Dolenjci pa so po uvodnem remiju in tokratnem porazu padli na predzadnje. V prihodnjem krogu bo Primorje doma gostilo ekipo Arne Tabor 69. Tekma bo odigrana v soboto, 31. avgusta, ob 17. uri, na Mestnem stadionu v Ajdovščini.

ŽNK Ajdovščina

Ajdovska ženska članska ekipa se je v tednu dni še drugič srečala z ljubljanskim moštvom in še drugič priznala premoč svojim nasprotnicam. Potem ko so v prejšnjem krogu na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji zabeležile visok in boleč poraz, so tokrat Ajdovke ob močni burji proti ekipi Krima prikazale veliko boljšo in samozavestnejšo igro, a bile na žalost s strani poletnih ljubljančank večkrat kaznovane za napake v obrambi. Čestitke nasprotnicam za zasluženo zmago, našim članicam pa za igro, ki obeta precej boljše nadaljevanje sezone.

 

* Naslovna fotografija: Deni Stibilj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon