Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Petra in Marko Tratnik državna prvaka v trail tekih

V soboto se je v Rušah odvilo prvo slovensko državno prvenstvo v trail tekih. S 53-kilometrsko traso Pohorje Ultra Traila sta se najhitreje spopadla Petra in Marko Tratnik in si prislužila naslova državnih prvakov. Na daljši, 85-kilometrski progi, je Andi Mamić osvojil drugo mesto. Čestitke vsem.

PUT (Pohorje Ultra Trail) je se je razvil iz Trail maratona Pohorje. Nastopilo je kar 350 tekačev iz 16 držav. V okviru prireditve je bilo letos izvedeno prvo državno prvenstvo Slovenije v trail teku. Tekma je tekmovalcem prinesla tudi ITRA (International Trail Running Association) točke. Prva državna prvaka v trail teku sta tako postala Petra in Marko Tratnik, sicer brat in sestra. Obadva sta se pred časom veselila tudi državnih naslovov v gorskem maratonu.

Petra Tratnik

Marko je s progo opravil v času 5:01:54 in zanesljivo zmagal pred Marjanom Zupančičem (5:14:43), Petra pa je za 53 kilometrov potrebovala 5:25:41, svojo najbljižjo tekmico, Madžarko Tiricz Iren je ugnala za dvajset minut, tretjeuvrščeno Slovensko, Katjo Kegl Vencelj, pa za kar 50. minut.

Organizatorji so v okviru dogodka pripravili tudi daljši tek na 85 kilometrov. Pomerilo se je 32 tekačev, zmagal je Jovanović Velibor, s časom 9:42:26, pa se je na drugo mesto uvrstil Andi Mamić.

Andi Mamić

 

* Fotografije: Pohorje Ultra Trail

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon