Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ureditev prostora za pranje koles v ajdovskih Palah

Na območju kolesarske pump proge v ajdovskih Palah že nekaj dni brnijo gradbeni stroji. Podjetje Stopar namreč ureja del, kjer se pričenja Učna pot proti Izviru Hublja in kjer vsakodnevno številni kolesarji začenjajo ali pa končujejo svojo prostočasno aktivnost. Odslej bo ta del Pal prijaznejši do uporabnikov.

V ajdovskem športno rekreacijskem centru Pale že dobre tri tedne brnijo gradbeni stroji domačega podjetja Stopar. Kot so nam sporočili s strani ajdovske Občine bodo pri kolesarskem poligonu, ob brežini na makadamskem prostoru med progo in reko Hubelj uredil prostor za pranje koles, z betonsko klopjo, boksom za skladiščenje peska za servisiranje male pump proge ter predel ekološkega otoka za štiri manjše zabojnike.

Načrt ureditve v Palah

Da bo vse skupaj še prijaznejše do vse številčnejših kolesarjev bo v predelu za pranje koles pipa z vodo in tudi stojalo za pranje in popravilo koles. Na svoj račun pa bodo prišli tudi pohodniki in tekači, saj se bodo v sklopu ureditve nekoliko uredile tudi stopnice po brežini, ki vodi do učne steze. Obenem pa se bo nekoliko uredil še prostor za parkiranje v makadamski izvedbi.

Urejanje okolice v ajdovskih Palah

Območje bo tako urejeno in prijaznejše predvsem pa bolj funkcionalno za številne rekreativce, ki s pridom izkoriščajo naravne danosti ajdovskih Pal. Ali bo v sklop prenove vključena tudi zelo dotrajana in hkrati nevarna ograja ob kolesarskem poligonu, pa zaenkrat še ni znano.

Dotrajana in nevarna ograja v ajdovskih Palah

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon