Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nesreči motorista in kolesarke na ajdovskem

V zadnjih dneh so imeli policisti, reševalci in gasilci precej dela na ajdovskem. Gasilci so posredovali pri razlitju nevarnih snovi na hitri cesti ter pri gašenju gospodarskega objekta v bližini Gojač. Policisti in reševalci pa so obravnavali kar nekaj nevšečnosti v prometu.

25. avgusta ob 10.35 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorija izven naselja Col in v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega  avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 51–letni motorist (povzročitelj prometne nesreče) vozil na cesti iz Cola proti Ajdovščini. Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji izven Cola pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Po padcu je motorno kolo zdrsnilo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v pravilno vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljal 45–letni voznik. V prometni nesreči je bil 51-letni voznik motornega kolesa lažje telesno poškodovan. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena  hitrost) so mu prometni policisti izdali plačilni nalog.  Poleg  policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali  tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanca na kraju ustrezno oskrbeli.

25. avgusta ob 9.15  uri dopoldne, so policiste obvestili o prometnem dogodku na območju naselja Nanos, kjer je na dvorišču enega od stanovanjskih objektov voznik osebnega vozila pri vzvratni vožnji zadel mlajšo osebo. Na kraju dogodka so poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Ajdovščina in gasilci GRC Ajdovščina. Poškodovanega otroka so kasneje ajdovski reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V soboto, 24. avgusta ob 13.50 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči  II. kategorije na odseku lokalne ceste Velike Žablje – Vrtovče, kjer je v ovinku padla in se lažje poškodovala 59–letna kolesarka, državljanka Francije. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovano kolesarko na kraju oskrbeli in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

26. avgusta ob 8.20 uri, so policiste obvestili o nesreči pri delu v gozdu na območju Predmeje na Ajdovskem (v kraju imenovanem »Rusa pot«), kjer se je pri sečnji lesa poškodoval 27–letni delavec (samostojni podjetnik). Po sedanjih  ugotovitvah je pri sečnji drevesa (bukva) omenjeno drevo zdrsnilo  in poškodovala omenjenega delavca (poškodba narta leve noge). Pri poseku je slednji uporabljal vso predpisano opremo. O nezgodi pri delu je Policija poleg  pravosodnih organov obvestila tudi pristojno  delovno inšpekcijsko službo. Glede na sedanje ugotovitve so policisti PP Ajdovščina tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dne 27. avgusta ob 04.52 uri je bil OKC PU Nova Gorica obveščen o tatvini dizel goriva na bencinskem servisu ob hitri cesti Ajdovščina – Razdrto. Neznani voznik tujega manjšega avtobusa tujih registrskih številk je natočil za okoli 360 EUR dizel goriva in odpeljal neznano kam v smeri Italije. Podana bo kazenska ovadba.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon