Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabljeni na angelsko na »Wtlco«!

Angelska nedelja je tradicionalna prireditev, ki na Otlici poteka že dobrih 100 let in se odvija vsako prvo nedeljo v septembru. Po tradiciji velja, da se mora vsak Gorjan na ta velik praznik vrniti v domači kraj. Ker je to praznik zavetnikov cerkve angelov varuhov, se praznovanje začne zjutraj s slovesno sveto mašo in nadaljuje z druženjem in popoldanskim zabavnim programom.

Krajevna skupnost Otlica – Kovk  in ŠKTD Sinji Vrh bosta, kot uvod v nedeljsko dogajanje v sklopu krajevnega praznika, to soboto zvečer pripravila kulturno prireditev, ki jo bodo popestrili domači ustvarjalci, za zaključek večera pa bo vse zbrane zabavala Etno banda Poseben gušt, ki prihaja iz Novega mesta. Izvajajo izključno pesmi Iztoka Mlakarja in jih interpretirajo tako avtentično, da je še avtor sam na njihovi strani zapisal:« .., kaj naj vam rečem o posnetkih: če zamižim, skoraj ne ločim vaših od mojih. Dobro ste me »sneli«... Szi rešpektom.« Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas.

V nedeljo, 1. septembra pa se praznovanje prične s slovesno sveto mašo ob 10. uri. Po maši bo sledil družabni program. Na prizorišču bodo postavljene stojnice, kjer bodo na voljo izdelki domače obrti, stojnice s kulinaričnimi izdelki in zelišči.

Od 16. ure dalje bo otroke zabaval čarovnik Saturno. Za glasbo bodo poskrbeli, najprej domači Angelski trio, zatem ansambel Gregorja Kobala in za vrhunec šagre s pričetkom okrog 18. ure še Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami. Manjkal ne bo niti tradicionalni srečelov, ki še dodatno popestri popoldansko dogajanje.

»Za šagro vsi damou.«

 

* Naslovna fotografija: ŠKTD Sinji Vrh

Lokalne Ajdovščina

#otlica, #zabava

Kolofon