Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Požar nad Ajdovščino pogašen, na požarišču ostaja požarna straža

Požar, ki se je včeraj razplamtel nad cesto med Ajdovščino in Colom, je po besedah vodje intervencije Blaža Mlečnika pogašen. Zgorelo je približno pet hektarjev podrasti in borovega gozda. Dokler ne bo močnejšega dežja, lahko še vedno ponovno zagori, zato na požarišču ostaja požarna straža. Ob tej priložnosti zahvala vsem gasilcem za trud in odlično opravljeno delo.

Požar, ki se je včeraj razplamtel nad cesto med Ajdovščino in Colom, je po besedah vodje intervencije Blaža Mlečnika pogašen. Zgorelo je približno pet hektarjev podrasti in borovega gozda. Dokler ne bo močnejšega dežja, lahko še vedno ponovno zagori, zato na požarišču ostaja požarna straža.

Fotografija: PGD Col

Gasilci so imeli težave zaradi težko prehodnega terena, precej težav je povzročala tudi burja, ki je razpihovala ogenj protiColu. Blaž Mlečnik je sicer poudaril, da se ogenj ni približal kakšnemu naseljenemu predelu, prav tako ni ogrožal kakšnih kmetijskih površin in lastnine prebivalcev.

Gasilo je okrog 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina ter prostovoljskih gasilskih društev ajdovske in vipavske gasilske zveze. V veliko pomoč je bil tudi vojaški helikopter, ki je pomagal pri gašenju preko včerajšnjega dne.

Fotografija: Primož Brecelj

Vzrok požara v tem trenutku še ni znan, obstaja pa velika verjetnost, da je omenjeni požar v naravi zanetila strela. Zaradi požara je bila omenjena cesta na tem območju polovično zaprta. Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin navedenega požara, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: PGD Podnanos

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon