Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tretja zaporedna zmaga ajdovskega Primorja

Nogometaši ajdovskega Primorja so včeraj na domačih tleh gostili moštvo Arne Tabor 69. Domače moštvo je v drugem polčasu doseglo dva zadetka in se veseli tretje zaporedne zmage ter zanesljivega vodstva na vrhu lestvice 3SNL - Zahod.

Vroče sobotno popoldne je na ajdovski Mestni stadion privabilo okrog 300 navijačev rdeče črnih. Domači trener Komac je na zelenico posal podobno začetno enajsterico kot v prvih dveh krogih, na klopi pa smo videli tudi novinca v moštvu, Žana Lebana, nekdanjega nogometaša Gorice, ki se je kot posojen igralec preselil v Ajdovščino.

Uvodni del srečanja je prinesel izenačeno igro tekmecev, že kmalu pa so ajdovski nogometaši pričeli prevzemati pobudo. A žoge v mrežo, ob organizirani in strnjeni obrambi gostov, niso uspeli spraviti. V drugem delu igre je trener Komac že kmalu opravil dve menjavi, iz igre sta odšla Kodermac in Plavščič Vajde, vstopila pa sta Zavnik in Leban. Ajdovci so še bolj stopili na plin in si, po igranju gostov z roko, v 74. minuti priigrali enajstmetrovko. Slednjo je v zadetek spreobrnil Anže Kuraj.

Gostje so nato poskusili z napadalnejšo igro, a so domači brez težav zaustavljali njihove napade in tik  pred koncem srečanja še povišali svojo prednost. Za končnih 2:0 je zadel novinec v moštvu Žan Leban, ko mu je nesebično podal domači kapetan Amel Džuzdanović. Primorje ostaja neporaženo in z devetimi točkami zanesljivo vodi na lestvici 3SNL - Zahod. Sledi gostovanje na Bledu, prihodnjo soboto, ob 16. uri.

 

*Naslovna fotografija: Deni Stibilj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon