Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prenova parkirišča za starim mlinom v Ajdovščini

Pred dobrima dvema letoma je Ajdovščina pridobila novo in urejeno parkirišče za starim mlinom, v bližini grajskega obzidja, kjer je prostora na voljo za okrog 100 jeklenih konjičkov. A zaradi vročine in suše se travnata podlaga ni prijela, rešetke pa so popokale. Zato se je Občina Ajdovščina odločila za prenovo.

Težavo s pomanjkanjem parkirnih mest v Ajdovščini je precej olajšalo novo urejeno parkirišče za starim mlinom.  Domiselno ureditev s klopcami, potmi in razgibanimi grički je zasnoval ajdovski arhitekturni studio Pikaplus, senco pa bodo (čez nekaj let) avtomobilom nudila novo zasajena drevesa. Na omenjenem parkirišču je na voljo tudi polnilnica za električne avtomobile. S travnato površino se je želelo doseči čim bolj zeleno podobo, ki bi nadomestila vse več betonskih površin po mestu.

Obnova parkirišča za starim mlinom

A prvo močnejše deževje je kmalu razkrilo nevšečnosti novega parkirišča. Zaradi suše in vročine se namreč travnata podlaga ni prijela, rešetke so popokale in težave z blatom so bile neizbežne. S tem pa tudi nezadovoljstvo številnih uporabnikov parkirišča. Zato se je ajdovska Občina odločila, da gre parkirišče v prenovo. Travnato podlago bo nadomestil beton, parkirišče pa bo z novo podobo skladno s celovito prenovo mestnega središča. Dela bodo predvidoma zaključena v sredini meseca septembra, zanje pa bo poskrbelo domače podjetje Stopar PGM d.o.o..

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografije: Stopar PGM d.o.o.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet

Kolofon