Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čosić z ekipo Vrhnike osvojil slovenski futsal superpokal

Ekipa Silika je novi prvak futsal superpokala. Do naslova, to je bil že 16. superpokal, so Vrhničani prišli v domači dvorani. Po streljanju kazenskih strelov so bili varovanci trenerja Mileta Simeunoviča s 5:3 boljši od Dobovca Pivovarne Kozel. Pomembno vlogo pri zmagi je imel tudi Ajdovec Admir Čosić.

Prva in tretja ekipa minule sezone 1. SFL sta se pomerili za uvodno lovoriko sezone. Zasedbi sta prišli na tekmo v spremenjenih zasedbah. Gostje so ciljali na nov naslov, domačini pa z željo, da pokvarijo načrte favoritu. Že v 5. minuti so domači ljubitelji futsala skočili na noge. Po izmenjani podaji v obrambni tretjini je sledila dolga globinska podaja, Matošević je napak ocenil let žoge. To je izkoristil Tod Ciuha, ki je naprej pobegnil Matoševiću, potem pa matiral še Puškarja.

V 15. minuti je Dobovec izenačil na 1:1. Po uigrani akciji je po podaji Mordeja zadel Alen Fetić.V nadaljevanju so imeli pobudo gostje, domačini pa so se izkazali s preudarno in agresivno igro, ki ni bila po godu Dobovcu. V eni od akcij pa je Fetić po strelu Maxa Vesela stresel lasten okvir vrat, rezultat pa se do konca polčasa ni menjal. Se pa je spremenil rezultat hitro v 2. polčasu. Dobovec je napadal, a izgubil žogo, Vrhničani so hitro prišli prek sredine. Novinec Jandrić je naredil korak ali dva, potem pa pomeril in matiral Puškarja, tekla je 22. minuta, Nikola Jandrić pa je dosegel svoj prvenec v dresu novega kluba. V 25. minuti so imeli domačini možnost, da zapečatijo usodo Dobovca. Tod Ciuha, Stefan Popović in Max Vesel so se znašli iz oči v oči s Puškarjem, a je zatajila zadnja podaja in priložnost za domače je splavala po vodi. Vnovič pa so Dobovčani prišlo do zadetka s prekinitve: 27. minuta po podaji s kota, strelec pa Žiga Čeh.

Siliko Futsal club Vrhnika

Sledili so kazenski streli, kjer so bili natančnejši domači nogometaši in zasluženo slavili veliko zmago. Pomemben delež k velikemu uspehu ekipe iz Vrhnike je prispeval tudi Admir Čosić. Ajdovec, ki je prve futsal korake pričel pri domačih Kix-ih in bil nekoč tudi član mlade slovenske futsal reprezentance. Za Siliko je v lanski sezoni zbral 20 nastopov in dosegel tri gole.

 

* Fotografije: Robi Kramperšek

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #futsal

Kolofon