Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

E-NERGIA - Nova energija v mestu

Letošnja jesen v Vipavski dolini ne bo bogatejša samo za nove hektolitre rujnega vina, izstisnjenega iz avtohtonih grozdnih jagod. Na naša rodovitna tla je kraška burja preko italijanske meje namreč prinesla tudi novo energijo. V prenesenem pomenu in dobesedno.

Podjetje Energia gas and power d.o.o. je v Sloveniji pravzaprav prisotno že od leta 2017, s prvim septembrom pa so se odločili za lokacijsko menjavo sedeža iz Ljubljane v center C3 v Ajdovščini. Vodstvo podjetja je bilo zaupano Ajdovki Nini Bračko Colja, ki se je zavzela za obogatitev ponudbe v domačem kraju. Ne samo to, tudi mlad, zaenkrat resda še majhen kolektiv izhaja iz lokalnega okolja, saj si prizadevajo podpreti delovna mesta domačinov tudi v prihajajoči fazi širitve podjetja in posledično novega zaposlovanja.

Energija gas and power d.o.o. je ponudnik električne energije in zemeljskega plina. V kratkem pa bodo svojo ponudbo obogatili še s telekomunikacijskimi storitvami. Podjetje je del skupine Europe Energy, katere začetki segajo v leto 2007. V tem sorazmerno kratkem času je skupina svoje lovke iz domače Italije z dobavo električne energije in zemeljskega plina že razprostrla na trg Romunije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Makedonije in Slovenije ter vzpostavila trgovalno infrastrukturo po večini evropskih držav in se tako ovenčala z nazivom enega izmed najmočnejših trgovcev z energijo v Evropi. Kljub obetajočim začetkom pa idejni vodja, ustanovitelj in predsednik skupine, Matteo Ballarin, ne spi na lovorikah. Entuziastično neprestano stremi k novim izzivom in strategijo uperja v to, da skupina postane pameten evropski ponudnik celovitih rešitev. Kot sam pravi: »Europe Energy želi kršiti pravila in stopati iz okvirjev. Nočemo poslušati, kaj je mogoče in kaj ne. Želimo biti dejaven akter v Evropi – takšen, ki vnaša spremembe in ukinja ustaljene tokove

In kaj jih dela tako edinstvene? Ena izmed obetajočih prednosti je gotovo dejstvo, da se skupina specifično prilagaja potrebam posameznega trga. V Romuniji denimo pripravljajo aplikacijo, ki bo tamkajšnjim prebivalcem omogočala bolj kakovostno povezavo z zdravniki, saj je raziskava romunskega trga pokazala, da mnogo tamkaj živečih nima enostavnega dostopa do zdravnika. V nekaterih balkanskih državah nameravajo začeti s ponudbo paketov, ki vključujejo energijo in boljše zavarovanje, saj so prišli do dognanj, da so tamkajšnje nepremičnine slabše zavarovane kot sicer v Evropi. Spet drugje energetsko oskrbo dopolnjujejo z raznimi storitvami, kot so recimo 24 urna asistenca na domu v primeru poškodb in napak na električni ali vodovodni napeljavi.

Direktorica razvoja trgov Nina Bračko Colja napredek na slovenskih tleh napoveduje z zastavljenim ciljem popolne digitalizacije do konca letošnjega leta. Nadaljnji načrti stremijo k vzpostavitvi optike in dodelani ponudbi mobilnih storitev. Neprestano je na preži tudi za kar se da najbolj konkurenčnimi cenami električne energije, ki bodo privabile nove odjemalce. Le-ti bodo poleg omenjenega lahko koristili še številne ugodnosti v obliki bonov ter nagradnih iger. Velja omeniti, da je začetni fazi tudi izgradnja inkubatorja za inovacije v trajnostni razvoj v novi poslovni coni Pod železnico. S tem široko odpirajo vrata tudi start-up podjetjem. Sliši se več kot obetavno.

Sicer pa celotna skupina Europe Energy veliko stavi na njihovo najnovejšo blagovno znamko WithU, ki ponuja edinstvene rešitve za upravljanje glavnih domačih in poslovnih storitev, obenem pa uporabniku omogoča nižje stroške. Gre za paket, ki združuje energetske, IT in mobilne storitve. Produkt strankam nudi enotno kontaktno mesto, osebo, račun ter aplikacijo za enostavno upravljanje vseh njihovih storitev. Študije, ki so pokazale, da naj bi ta paket, ki je na italijanskem trgu na voljo od začetka junija 2019, družinam omogočil 25%, podjetjem pa kar do 30% prihranke, brez dvoma govorijo novemu uspehu v prid. V Sloveniji bo ta blagovna znamka zaživela z začetkom prihodnjega leta.

Vsi tisti, ki spremljate dirke MotoGP, ste logotip skupine Europe Energy in WithU verjetno prepoznali z oblačil ali motociklov katerega izmed tekmovalcev, predvsem vzhajajočih zvezd prvenstva Fabia Quartararoja in Franca Morbidellija. Da, tako je, Europe Energy je ponosni pokrovitelj moštva PETRONAS Yamaha SRT. Svoje sponzorstvo simbolično povezujejo z dejstvom, da želi biti skupina Europe Energy agilna in hitra – prav takšna torej, kakršni so fantje iz karavane MotoGP. Skupina Europe Energy je tudi lastnik ekipe ONE Energy Racing, ki v prvenstvu tekmuje z električno različico dirkalnika razreda MotoGP.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo, #oglas

Kolofon