Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jani Volk slavil na državnem BMX prvenstvu v Mariboru

Maribor je tudi letos gostil tekmo za naslove državnih prvakov v BMX-u. Podobno kot v lanskem letu se tudi tokrat ajdovska ekipa Črnega trna veseli enega naslova najboljšega v državi. Za veselje je poskrbel Jani Volk, ki je premagal vse tekmece v kategoriji cruiserji. Na stopničkah še Rok Bajc, Tim Rovtar in Nik Prek.

Precej veselja je v tabor Črnega trna prineselo sobotno državno prvenstvo discipline BMX v Mariboru. Zaradi deževnega vremena je počasna proga na Štajerskem poskrbela za kar nekaj razburljivih zaključkov, na srečo pa je prvenstvo minilo skorajda brez padcev. 83 tekmovalcev in tekmovalk je prikazalo dobre vožnje. Letošnje državno prvenstvo je bilo sicer odprtega tipa, kar pomeni, da so nastopili tudi tekmovalci sosednjih držav - Madžarske in Avstrije.

Na Štajersko je spet odpotovala številna ajdovska ekipa, ki je štela kar 15 tekmovalcev in eno tekmovalko. Skupaj so dokazali, da premorejo precej talenta in volje, kljub ne najboljšim pogojem za trening. Junak dneva je letos postal Jani Volk, ki si je v kategoriji Cruiserjev naslov državnega prvaka in potrdil odlično formo celotne sezone. V isti kategoriji je drugo mesto osvojil Rok Bajc, tik za stopničkami pa je končal Peter Dovžak.

Jani Volk je svoj dosežek takole pokomentiral: "Sobotni nastop me je močno presenetil, saj se nisem imel za glavnega favorita. Želja je bila velika, a si takšnega razpleta nisem upal napovedati. To je moj prvi in upam, da ne zadnji naslov državnega prvaka. Obenem bi rad čestital tudi vsem tekmovalcem kolesarskega kluba Črn trn za odlične vožnje. Letošnja sezona je zame kar precej naporna, saj je za menoj že osemnajst uspešno zaključenih tekem, do konca septembra pa me čakajo še tri. Predvsem pa si želim sezono 2019 končati brez poškodb."

Peter Dovžak // KK Črn trn

Stopničke sta si priborila tudi Tim Rovtar in Nik Prek. Tim je bil v kategoriji fantov do 14 let drugi, Nik pa tretji v kategoriji desetletnikov. V isti kategoriji so se dobro odrezali tudi Lenart Sever, Anže Rovtar in Tine Dovžak. Maxim Jazbar je zasedel peto mesto med tekmovalci do 13 let. Na stopničke se je v najmlajši kategoriji amaterjev zavihtel tudi Enej Čebron, zasedel je tretje mesto. Čestitke pa si zaslužijo še Jaka Sever, Lia Čebron, Matija Krečič, Ožbej Golja, Vito Plahuta in David Zabukovec, ki s svojimi vožnjami dokazujejo, da je ajdovska BMX ekipa konkurenčna v domačem okolju.

KK Črn trn

Omenimo še, da so se najboljši slovenski enduro kolesarji zbrali na četrti letošnji tekmi, ki je potekala na Hrvaškem, Trnduro, v Dražicah v občini Jelenje nad Reko na Hrvaškem. Aljaž Černigoj (Kamplc Racing team) je zasedel deveto mesto, Sebastjan Stres pa je žal odstopil. V kategoriji U-15 je Kevin Klančič (KK Črn trn) zasedel drugo mesto.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon