Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlomilci spet na delu v Ajdovščini

V prejšnjih dneh so se ajdovski policisti precej ukvarjali z nepridipravi, ki so vlomili v dva gostinska lokala v Ajdovščini ter v trgovino v Črničah. Posredovali so tudi pri prometni nesreči na hitri cesti H4, med Lokvami in Predmejo pa je med vožno zagorelo osebno vozilo.

1. septembra ob 12.29 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali požar osebnega avtomobila znamke Renault med Lokvami in Predmejo. Po sedaj zbranih  podatkih je 46-letni voznik vozil omenjeno osebno  vozilo po makadamski cesti med Lokvami in Predmejo. Med vožnjo je vozilo iz neznanega razloga nenadoma zagorelo pri prednji desni pnevmatiki, ogenj pa je nato kmalu zajel celotno vozilo in ga povsem uničil. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci PGD Čepovan in JZ GRD Nova Gorica. Materialna škoda zaradi omenjenega požara znaša približno 2.500 evrov.

6. septembra okoli 4. ure zjutraj, se je na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava (na Rebrnicah) zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri so bila udeležena tri tuja tovorna vozila. Po sedaj zbranih podatkih je  27–letni voznik tovornega avtomobila (kombi), državljan Romunije, vozil po prehitevalnem pasu.  Med  vožnjo mu je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo prikolico. Posledično je trčil v odbojno ograjo na desni strani ceste in se nato ustavil. Tik za njim sta po voznem pasu pripeljala tudi druga dva udeleženca (dva voznika tovornih vozil, stara 33 in 52 let, oba državljana Srbije), ki sta s tovornimi vozili po prehitevalnem pasu skušala obvoziti  ustavljen tovorni avtomobil (kombi). Pri tem sta oba voznika iz Srbije   poškodovala desno stran svojih vozil. Prometni policisti so 27-letnemu romunskemu vozniku kombija zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Policiste OKC PU Nova Gorica so 7. septembra ob 2.06 uri, obvestili o vlomu v trgovino v naselju Črniče. Po sedaj zbranih podatkih je tekom noči prišlo do vloma skozi vrata skladišča, neznani storilec pa je iz omenjenega objekta ukradel kovinsko blagajno z vsebino (gotovina in drugi predmeti). Višino  nastale materialne škode in dokončen seznam odtujenih stvari oškodovanci (dve gospodarski družbi) še ocenjujejo in bo znano po opravljeni  inventuri. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti PP Ajdovščina so 8. septembra ob 6.50 uri, obravnavali vlom v gostinski lokal v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči vlomil in nato iz notranjosti objekta odtujil nekaj deset škatlic tobačnih izdelkov in tako oškodovancu povzročil za približno 300 evrov materialne škode.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina, 8. septembra nekaj pred 8. uro zjutraj, obravnavali vlom v drugi gostinski lokal v Ajdovščini.  Po prvih podatkih je nepridiprav vlomil skozi steklena panoramska vrata objekta in zatem v notranjosti lokala odvzel izkupiček celotnega vikenda. Okoliščine obeh  kaznivih  dejanj policisti PP  Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave navedenih vlomov v gostinska lokala na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško  Državno tožilstvo.

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon