Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Čufer, evropska prvakinja radioamaterjev v »lovu na lisico«

Ana Čufer, članica radiokluba Ajdovščina, je na evropskem prvenstvu v radioGoniometriranju pometla z evropsko konkurenco in zmagala v kategoriji W21-Sprint, ter tako dodala bonbonček na torto ob 60. letnici Radiokluba Ajdovščina. Čestitke.

Evropsko prvenstvo je potekalo od 2. do 8. septembra 2019 na Rogli. Prvenstva se je udeležilo preko tristo tekmovalcev iz vse Evrope. V ponedeljek, 2. septembra je bil prihod na prizorišče, trening in spoznavanje terena za nastopajoče ekipe iz sedemindvajsetih evropskih držav.

Sreda, 4. september, pa je bil prvi srečen dan za Slovenijo, saj je Ana Čufer zmagala v kategoriji W21 in tako osvojila prvo zlato medaljo za Slovenijo. Ana je vseh deset lisic polovila v 16. minutah in 16. sekundah. Tudi v naslednji disciplini Classic 1 je bila Čuferjeva v svoji starostni kategoriji do 21 let uspešna in si okoli vratu obesila še drugo medaljo, tokrat bronasto. Za vseh pet lisic je porabila dobrih 50 minut. V soboto je tekmovanje v disciplini Classic 2 začinil dež, Čuferjeva pa je dvema medaljama dodala še 9. mesto, medtem ko sta Nik Gregorič in Stanko Čufer, vsak v svoji kategoriji, osvojila 8. mesto.

To je po štirinajstih letih prva zmaga za Slovenijo, člani ajdovskega Radio kluba pa so se tudi sicer imenitno odrezali, saj so bili skoraj v vseh disciplinah, v katerih so nastopili, najboljši slovenski predstavniki. Amatersko radioGoniometriranje« je uraden izraz za tehnično-športno disciplino, ki je kombinacija orientacijskega teka in radioamaterstva, po domače pa ji pravijo 'lov na lisico'. Tekmovalci namreč s pomočjo posebnih radijskih sprejemnikov v naravi iščejo skrite oddajnike oziroma 'lisice'.

Čestitke Ani Čufer za osvojen naslov evropske prvakinje, ki je še en kamenček več v njenem mozaiku številnih športnih uspehov.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ajdovščina, #orientacija, #radioamaterstvo

Kolofon