Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tudi letošnji oratorij na Planini poskrbel za nepozabna doživetja

Čeprav je že jesen in se je tako rekoč šola že začela, imajo otroci s Planine in okoliških krajev zagotovo prelepe spomine na letošnje poletje in že 11. planinski oratorij. Oratorij je dogodek sprostitve, kjer si otroci kujejo nova prijateljstva ter se naučijo in slišijo veliko novega.

Preko raznih katehez jih animatorji poskušajo poglobiti v veri, jim dati praktične življenjske nasvete, jih spodbujati pri  izražanju  njihovega mnenja in izboljšati medsebojne odnose.  Oratorija se je udeležilo 53 otrok, za katere je skrbelo 26 animatorjev. Letošnji slogan je bil IMAŠ MOČ, glavni lik pa Peter Klepec. Vsak dan so si ogledali predstavo, se o njej pogovorili, nato pa jih je čakal še kviz, kjer so otroci močno napeli možgančke.

Svojo ustvarjalnost so otroci lahko izražali na likovni, tehnični ali ustvarjalni delavnici, prekomerno energijo sprostili na športni, plesni in skavtski delavnici. Lačne je čakala kuharska delavnica, uredili in sfrizirali so se lahko na kozmetični delavnici. Mali glasbeniki so se urili na glasbeni delavnici kjer so osvojili znanje o bobnih in kitari. Vsak je lahko našel nekaj zase, od najmlajših do najstarejših. Pravo zabavo so predstavljale vsakodnevne igre, posebej vodne igre iz katerih so se vračali navdušeni in do konca premočeni ter blatni. Tisti, ki so želeli so lahko na oratoriju tudi prespali in preživeli čudovito noč ob ognju, petju, peki penic…vse to v družbi prijateljev.

Odpravili so se tudi na pohod do cerkvice Sv. Pavla, kjer so potekale igre ter sveta maša, pri kateri so otroci sodelovali kolikor so le mogli. Za piko na i smo se odpravili še na bazen v Ajdovščino in preživeli dan poln vodne zabave.

Torej tudi letošnji oratorij je bil poln izzivov, nepozabnih doživetji, smeha, zabave in znanja. Vsi sodelujoči so neizmerno hvaležni vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi tega dogodka. Posebna zahvala pa gre družini Lisjak, ki je skrbela, da so bili njihovi trebuščki vedno siti, krajevni skupnosti Planina, podjetjem Petrič proizvodnja in trgovina d.o.o., Harmonija lepote- Kristina Jejčič s.p., GK Grafika d.o.o., Pnevmatik servis Štrancar Aleš s.p., Mlinotest Živilska industrija d.d., Fructal Živilska industrija d.o.o., Kulturno umetniško izobraževalno društvo Lična hiša, Andrejki Marc, Zorki Marc, kmetiji Pipan, kmetiji Slejko ter vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi oratorija. Brez vaše podpore in molitev ne bi uspelo!

 

* Vir in fotografije: EK

 

 

Lokalne Ajdovščina

#izobraževanje, #planina, #mladi, #kultura

Kolofon