Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Epski preobrat Primorja za domačo točko proti Žirem

V soboto so nogometaši ajdovskega Primorja na domači zelenici gostili ekipo Žiri. Gostje so vodili že z 0:3, domačini pa so v zadnjih izdihljajih tekme uspeli iztržiti remi, potem ko je bil iz 11-metrovke natančen Amel Džuzdanović. Ekipa Boreas je remizirala s Plamo iz Podgrada, ajdovske nogometašice pa so klonile proti Radomljčankam.

Sončna sobota, proslava ob vrnitvi Primorske in trgatev ki je v polnem teku so bili razlogi, da se je tokrat na Mestnem stadionu v Ajdovščini zbralo nekaj manj navijačev kot običajno. A dobrih dvesto duš, ki se je odločilo za ogled tekme je imelo kaj videti. Šest zadetkov, kopica priložnosti, dva rdeča kartona in naelektreno vzdušje na tribunah. Nogometaši Primorja so si zagotovo drugače predstvaljali sobotno tekmo in niso računali na to, da bodo po prvih 54-ih minutah v zaostanku z 0:3. A zgodilo se je ravno to, gostje iz Žirov so se izkazali kot zelo organizirana ekipa, z disciplinirano igro v obrambi in hitrimi protinapadi. Domači so ves čas napadali in iskali pot do gola, gostje pa so iz treh hitrih akcij dosegli tri zadetke in vse je kazalo na nepričakovan poraz Primorja.

Zadetek Amela Džuzdanovića

Nato pa se je vendarle odprlo. V 62. minuti je bil v gneči v kazenskem prostoru najspretnejši Amel Džuzdanović in začel se je lov na goste iz Gorenjske. Domači so vse sile usmerili v napad, gostom pa je vidno pričelo primanjkovati moči. Na 2:3 je s strelom s strani znižal Tilen Nagode in čutiti je bilo, da tekma še zdaleč ni odločena. Nato pa je na sceno stopil sodnik Denis Šabanagić, ki je v celotnem srečanju podelil kar 15 rumenih kartonov. Popolnoma po nepotrebnem je izključil domačega igralca Nika Plavšiča Vajdeta, sprožil val negodovanja na tribunah ter zaustavil nalet Ajdovcev. Kljub igralcu manj so rdeče črni na vse pretege poskušali priti do točke, pri tem pa jim je pomagal tudi vratar Januš Štrukelj, ki je v 90. minuti odlično posredoval po nevarnem protinapadu gostov. Borbenost domačih se je obrestovala v zadnjih trenutkih srečanja, ko je malce na silo priborjeno enajstmetrovko v gol spremenil najboljši igralec srečanja Amel Džuzdanović.

Primorje si z desetimi točkami deli prvo mesto na lestvici, enako število so jih zbrale še ekipe Grosuplja, Šenčurja, Bleda in Kranja. Sledi mali severno primorski derbi, v soboto, 21. septembra, ob 16.30, bo ekipa iz Ajdovščine gostovala v Mirnu, pri tamkajšnji Adrii.

ND Boreas Ajdovščina

Prvo domačo tekmo je v soboto odigrala tudi druga ajdovska nogometna ekipa Boreas. Na domačem igrišču z umetno travo so gostili ekipo Plame iz Podgrada. Zanimiva in izenačena tekma se je končala brez zadetkov. V prihodnjem krogu odhaja ekipa Boreas na gostovanje v Korte.

Dekleta ND Primorje

Ajdovske članice so se v nedeljo na domačem igrišču pomerile z ŽNK Radomlje in gostjam ob koncu tekme čestitale za zasluženo zmago. Hčere burje so se predstavile z dokaj spodbudno igro, ki pa so jo večkrat presekale napake v obrambi, kar so gostje znale izkoristiti. V vrstah Radomljank je ponovno blestela nekdanja Hči burje, Zala Kuštrin, z dvema zadetkoma. Sledi nedeljsko gostovanje v Cerkljah.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon