Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Nanos najhitrejši Italijan Andrea Calza

V Vipavi je bila v soboto s strani domačega kolesarskega kluba Izvir Vipava, organizirana že 24. kolesarska dirka Vipava-Nanos, ki spada med najlepše in najtežje dirke v Sloveniji. Leta 2012 je na dirki slavil tudi Primož Roglič. Zmaga v generalnem seštevku je tokrat šla v Italijo, v kategoriji Masters A pa je slavil Matej Kravos.

V duhu razpleta na španski Vuelti se je v soboto, v Vipavi, zbralo kar 141 kolesark in kolesarjev, ki so se spopadli z 11,5 kilometrov proge in 775. metri višinske razlike. Dirka je od prve izvedbe leta 1995 večkrat štela za Pokal Slovenije in državno prvenstvo v amaterskem kolesarstvu, med zmagovalce pa se je leta 2012 vpisal tudi Primož Roglič, ki je včeraj v Madridu slavil svojo in za Slovenijo prvo zmago na tritedenskih dirkah. Roglič je takrat ciljno črto prečkal s časom 31:47,15 in za manj kot sekundo ugnal Davida Tratnika.

Primož Roglič, zmagovalec kolesarskega vzpona na Nanos, leta 2012

Letos je zmaga šla v Italijo, saj je vzpon najhitreje prevozil Andrea Calza. Za zmago je zadostoval čas 31:54. Skupaj z njim je v cilj prikolesaril Kristjan Hočevar, na tretjem mestu pa je pristal Grega Šetrajčič. V kategoriji Master A je prvo mesto osvojil Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Marko Ličan in tretji Josip Gržetić.

Matej Kravos

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

FOTOGALERIJA

 

* Vir in fotografije: Prijavim.se

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon