Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Marko Sever na svetovnem prvenstvu v parakolesarstvu

Nizozemski Emmen je gostil letošnje svetovno prvenstvo parakolesarjev. Med izbranci v slovenski reprezentanci je bil tudi Marko Sever iz Dobravelj. Nastopil je v kronometru in v cestni dirki, ter osvojil 15. mesto in 16. mesto v svoji kategoriji. Čestitke.

Parakolesarstvo je ena izmed uradno priznanih kolesarskih disciplin pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI). V parakolesarstvo se vključujejo osebe z različnimi stopnjami invalidnosti – gibalne oviranosti ter slepe in slabovidne osebe. Parakolesarstvo je uvrščeno tudi na poletne paraolimpijske igre pod okriljem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja.

Med 11. in 15. septembrom 2019 je v nizozemskem Emmenu potekalo svetovno prvenstvo v parakolesarstvu. Med kar številno slovensko odpravo je bil tudi Marko Sever, izkušeni parakolesar iz Dobravelj pri Ajdovščini.  Nastopil je v kategoriji H4, ki označuje ročno poganjanje koles. Svoj nastop v kronometru je zaključil na 15. mestu, s čimer pa ni bil najbolj zadovoljen. Kot je sam dejal, med samo dirko ni našel pravih občutkov in tako ni dosegel rezultata, ki si ga je želel. Dva dni kasneje ga je čakal ŠE nastop na cestni dirki, kjer je osvojil 16. mesto.

Čestitke za nastop in odpeljano vožnjo.

 

* Fotografija: Aleksej Dolinšek - trener kolesarstva

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon