Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spustaši končali sezono na Cerknem

Sezona kolesarskih športov se počasi približuje koncu. Z njo so prvi opravili tekmovalci v kolesarskem spustu - downhillu. Zadnja preizkušnja Unior Downhill Cup-a je v nedeljo potekala v kolesarskem parku Cerkno, tekmovalci Črnega trna pa so trikrat stopili na zmagovalne stopničke. Končana je tudi sezona v B4X pokalu.

Po Lošinju, Mariboru, Trbovljah in Soriški planini se je sezona 2019, tretja za serijo Unior Downhill Cup, zaključila na prizorišču, ki je zadnje sezone hitro postalo klasično za slovensko dirkanje v spustu. Kolesarski park Cerkno z višinsko razliko 340 m nudi hitro in tehnično pestro progo dolžine 1700 m, bonus pa je hitra 6-sedežnica Počivalo, s katero so tekmovalci na štartu v pičlih štirih minutah.

Med člani je zmagal Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) in tudi potrdil skupno zmago v seriji, pri ženskah pa Katarina Primožič (BATT), a je na vrhu lestvice ostala Naja Stipanić (KK Črn trn). Pri mladincih tretjič najhitrejši Marko Niemiz (Sinter Brakes Team), ki mu je pripadel tudi naslov skupnega zmagovalca.

Jure Štrancar // KK Črn trn

Na tekmi je nastopilo tudi osem kolesarjev in ena kolesarka iz vrst ajdovskega kluba Črn trn. V elitni konkurenci se je odlično odrezal Luka Berginc, ki je zasedel drugo mesto. V skupnem seštevku Unior Downhill Cup-a je osvojil 830 točk, kar je bilo dovolj za bronasto kolajno. Med ženskami je bila Katarina Primožič še enkrat najhitrejša, a skupni naslov je šel mladinki Naji Stipanič iz ajdovskega Črnega trna.

Med "elitovci" je Urban Rotnik zasedel šesto mesto, Jure Štrancar petnajsto, Primož Lemut pa štiriindvajseto mesto. V kategoriji najmlajših (U15) je zanesljivo slavil Val Celestina (KK Črn trn) in dokazal, da ga ob dobrem delu čaka še lepa kolesarska prihodnost. V isti kategoriji je bil Nal Špacapan sedmi, najmlajši tekmovalec, Andraž Koren, pa deveti. Matej Koren je v kategoriji U17 osvojil četrto mesto.

B4X Pokal Slovenije - tekma v Odrancih (2019)

Zaključila se je tudi serija tekem v B4X pokalu, ki je namenjen predvsem najmlašim tekmovalcem, a se v kategoriji Elite, med seboj pomerijo tudi izkušeni. Tekmovalci so se zbrali na vzhodu Slovenije, na pump tracku v Odrancih. Med elito je Jani Volk osvojil tretje mesto, tik za njim je končal Rok Bajc. Na stopničke je uspelo stopiti še dvema članoma Črnega trna, Anžetu Novincu (U19) in Vitu Plahuta (U9).

 

* Vir: MTB.SI

* Fotografije: Klavdij Blažko & B4X Pokal Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon