Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Neznanec kradel kozmetiko v eni izmed trgovin v Ajdovščini

Policisti na ajdovskem so imeli v zadnjih dneh kar precej dela. Spet so bili na delu vlomilci, ki so tokrat vlamljali v Ajdovščini in v Malovšah, na ajdovski obvoznici so posredovali pri prometni nesreči, iz prometa pa so izločili voznika, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Policisti so 11. septembra ob 20. uri, obravnavali prometno nesrečo blizu ene od stanovanjskih hiš na območju Ajdovščine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je 24–letna voznica z osebnim avtomobilom peljala preblizu desnemu robu vozišča in posledično s prednjim desnim kolesom trčila v rob betonskega zidu. Voznica pri tem ni bila telesno poškodovana. Policisti PP Ajdovščina so ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednja vozila pod vplivom alkohola (0.66 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje (na podlagi 113.a člena Zakona o prekrških), čaka pa jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

12. septembra ob 16.55 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino v eni od trgovin v Ajdovščini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec, star približno 40 let, v popoldanskih urah izvršil tatvino različnih  kozmetičnih izdelkov v skupni vrednosti 256 evrov. Odgovorna oseba gospodarske družbe je v zvezi z omenjeno tatvino podala predlog za pregon, zato bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so bili 16. septembra zgodaj zjutraj, s strani oškodovanca obveščeni o vlomu med zadnjim vikendom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini v času odsotnosti stanovalcev. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil v omenjeno hišo skozi garažno okno in nato preiskal notranje prostore  stanovanjske hiše. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi  vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina, 15. septembra v dopoldanskih urah, obravnavali poskus vloma v  stanovanjsko hišo v naselju Malovše (Občina Ajdovščina). Po prvih zbranih podatkih je nepridiprav med vikendom skušal z neznanim predmetom vlomiti skozi okno v pritličju stanovanjske hiše. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je na oknu nastala poškodba, v notranjost objekta storilcu ni uspelo vstopiti. Tudi v navedenem primeru bodo policisti PP Ajdovščina na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

15. septembra ob 22.30 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na obvoznici v Ajdovščini (semaforizirano križišče), kjer  sta  trčili dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 18–letna  voznica z vozilom zapeljala v omenjeno križišče in izsilila prednost nasproti vozeči (35-letni) voznici avtomobila. Obe udeleženki sta v  prometni nesreči utrpele predvidoma lažje telesne poškodbe in sta bili s strani reševalcev NMP ZD Ajdovščina odpeljani na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko  bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili poklicni gasilci GRC Ajdovščina.  Policisti PP Ajdovščina so 18-letni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog (prednost na križišču, določilo 58. člena ZPrCP).

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 16. septembra popoldne, v Ajdovščini ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili tudi t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih e snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni  pregled, ki so ga opravili v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper omenjenega voznika bo po zaključku postopka podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče (prepovedane droge,  psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi, po prvem odstavku 106. člena ZPrCP).

17. septembra ob 00.28 uri, so bili policisti PP Idrija obveščeni o povoženju divjadi na cesti med Črnim Vrhom in Godovičem s strani voznice osebnega avtomobila (znamke VW). Slednja je med vožnjo na omenjeni relacijo s prednjim desnim delom vozila zadela divjad (srnjak). Na vozilu je nastala majhna poškodba.

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon