Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Jesenska tekaška sezona v Ajdovščini

Z nižjimi temperaturami na vrata že trka jesenska tekaška sezona, ki nas bodri, da ohranjamo svojo poletno kondicijo. V Ajdovščini bo Mladinski svet Ajdovščina za vse nadobudne športnike in športnice, že drugo leto zapored, organiziral foto-orientacijski tek Tejkus. Športni dogodek je MSA lani izvedel prvič v sklopu projekta Volitvus, ki je bil namenjen spodbujanju mladih k politični participaciji. Letos ohranjajo zgolj rimljansko noto, namreč »Tejkus« izvira iz ajdovske narečne besede tejk, ki je pridobila značilno latinsko končnico.

Tejkus bo potekal 5. oktobra z začetkom tekmovanja na parkirišču Mladinskega kulturnega centra Ajdovščina ob 14:00. Prijavijo se lahko ekipe 3-5 članov, prijavnina pa znaša 10 evrov na skupino. V ceni je všteta tudi MSA-torba dobrot in slastno kosilo, ki bo tekmovalce pričakalo v cilju. Tekmovalci se boste lahko preizkusili na trasah dveh različnih dolžin 5km in 10km, ki jih bodo dodatno otežile kontrolne točke z vprašanji in športnimi izzivi povezanimi z občino Ajdovščina. Tek bo potekal v okolici mesta Ajdovščina, ekipe pa se bodo po trasi orientirale s pomočjo fotografij naslednje točke do katere morajo priti na svoj način in to čim hitreje. Zmagovalno ekipo čaka odlična nagrada.

Po foto-orientacijskem izzivu bo za udeležence prijetno poskrbljeno. Organizirano bo kosilo, kasneje pa se bodo lahko tako tekači kot tudi ostali mimoidoči pozabavali na večernem koncertu. Nastopajoči za zdaj še ostajajo skrivnost, se pa zato še toliko bolj splača slediti njihovi FB-strani in objavam na FB-dogodku Tejkus.

Možnost prijave je omogočena do 1.10.2019 na TEJ POVEZAVI.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #mladi

Kolofon