Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Gol in avtogol Žana Beširja v Kopru

Včeraj je na koprski Bonifiki potekalo nogometno srečanje med domačim Koprom in Mariborom. Tekma osmine finala slovenskega pokala se je presenetljivo odvila v korist Koprčanov, precej vidno vlogo v tekmi pa je imel tudi Žan Bešir, produkt ajdovske nogometne šole.

Maribor je včeraj senzacionalno izpadel iz slovenskega pokala. V osmini finala je moral na Bonifiki priznati premoč domačemu Kopru s 3:2. Čeprav so imeli gostje v zaključku tekme kar nekaj nevarnih poskusov je ostalo pri zmagi domačih in veselje na igrišču in na tribunah se je lahko začelo.

Favorizirani gostje so se v rezultatskem zaostanku znašli že v deveti minuti, ko je prosti strel natančno izvedel nekdanji član Maribora Dare Vršič. Tik pred odhodom na odmor pa je vodstvo Kopra izničil Andrej Kotnik. V 62. minuti so Koprčani spet povedli, ko je po lepi akciji, iz bližine, v polno meril Žan Bešir. Mladi napadalec se je v Koper iz ajdovskega Primorja preselil pred začetkom te sezone. 12 minut pozneje je bil iz prostega strela spet natančen Vršič in Koper je povedel s 3:1. Žan Bešir pa je bil znova v središču pozornosti v 81. minuti, le da je tokrat zatresel lastno mrežo in poskrbel, da so Mariborčani ponovno znižali izid. A Štajercem do konca tekme ni več uspelo zadeti in napredovanja v četrtfinale slovenskega nogometnega pokala so se veselili "kanarčki".

 

* Naslovna Fotografija: NK Maribor (Twitter)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon