Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini poskus uboja tujega državljana

V sredo v zgodnjih večernih urah je v Ajdovščini prišlo do poskusa uboja. V dogodku je bil z nožem poškodovan državljan Francije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. V sklopu kriminalistične preiskave so tudi ugotovili, da je osumljenec poskusa uboja utemeljeno osumljen več hujših premoženjskih kaznivih dejanj velike tatvine oziroma vlomov v objekte na območju Policijske postaje Ajdovščina. Več o poskusu uboja in ugotovljenih tatvinah bodo na novogoriški policijski upravi povedali na današnji novinarski konferenci ob 13.30.

V napadu z nožem, ki se je zgodil v sredo v zgodnjih večernih urah v Ajdovščini (neuradno pred Hotelom in Casinojem Gold Club), je bil poškodovan francoski državljan. Policija, ki dogodek obravnava kot poskus uboja, je naslednji dan odvzela prostost mlajšemu osumljencu, med vikendom pa je nato dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici zanj odredil pripor v solkanskih zaporih, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Osumljenec poskusa uboja je utemeljeno osumljen več hujših premoženjskih kaznivih dejanj velike tatvine oziroma vlomov v objekte na območju Policijske postaje Ajdovščina. 19. septembra ob 2.31 uri v nočnem času, so namreč policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je osumljeni storilec z neznanim orodjem udaril po steklu vhodnih vrat lokala in zatem skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost objekta. Tam je preiskal prostore in odvzel priročno blagajno ter z odtujenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano kam. Prav  tako so policisti PP Ajdovščina 19. septembra ob 2.32 uri, obravnavali vlom še v drugi gostinski lokal v Ajdovščini. Tudi v tem primeru je z neznanim orodjem vlomil oz. udaril steklo vhodnih vrat gostinskega lokala in skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost  objekta. Tam je preiskal prostore lokala in pri tem našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. Po izvršenem kaznivem dejanju je z ukradeno gotovino kraj zapustil in odšel neznano kam.

Poleg zgoraj navedenih kaznivih dejanj so policiste OKC PU Nova Gorica 19. septembra ob 3.23 uri, obvestili še o tretjem vlomu v gostinski lokal v Ajdovščini. Podobno kot v prejšnih primerih se je osumljenec z neznanim predmetom lotil stekla stranskega okna lokala in vstopil v notranjost skozi nastalo odprtino. Kasneje je prostore objekta zapustil in odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon