Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Za ajdovskimi BMX-arji je najuspešnejša sezona doslej

BMX ekipa ajdovskega kolesarskega kluba Črn trn je uspešno zaključila še eno sezono, verjetno najuspešnejšo doslej. Črn trn se namreč veseli skupnega drugega mesta med ekipami v pokalu Alpe Adria, Tim Rovtar in Jani Volk pa sta postala skupna zmagovalca v svojih kategorijah. Luka Berginc je v skupnem seštevku IXS Downhill pokala osvojil peto mesto. Čestitke.

BMX ekipa Črnega trna je na odličen način zaključila letošnjo sezono, ki bo šla v zgodovino kot ena najuspešnejših doslej. Fantje in ena punca so nastopili na kar 19-ih dirkah in prav povsod dosegli odlične rezultate, številne zmage in še bolj številne stopničke. Tako na mednarodnih dirkah kot tudi na tekmah v Sloveniji. Rezultati so še toliko več vredni, če vemo, da je ajdovska ekipa verjetno edina v tej konkurenci, ki nima lastne BMX proge. Tako so tekmovalci primorani trenirati na oddaljenih progah v italijanskem Rivignanu ali v Ljubljani, vseeno pa s trdim delom in odrekanjem dokazujejo, da imajo voljo, talent in željo.

Tim Rovtar // KK Črn trn

Za zaključek so fantje nastopili v avstrijskem Baierdorfu na finalu Alpe Adria pokala. Na dveh tekmah je Tim Rovtar osvojil prvo in tretje mesto, Rok Bajc dvakrat drugo mesto, izkazal pa je tudi najmlajši Jaka Sever, ki je bil v svoji kategoriji tretji. Dobre vožnje sta ponovno prikazala Anže Rovtar in Lenart Sever. Obilico smole je imel v Avstriji Jani Volk, ki je bil primoran odpovedati nastop, saj je na sobotnem treningu močno padel. Rezultati, ki so jih člani Črnega trna dosegali med letom v pokalu Alpe Adria (le ta združuje tekmovalce iz Italije, Avstrije, Slovenije in Madžarske) so bili dovolj, za skupno drugo mesto v točkovanju ekip. Tako visoko ajdovska ekipa še nikdar ni bila. V Avstriji pa so obenem še proslavili skupno zmago Tima Rovtarja (U15) in Janija Volka (Cruiser) v skupnem seštevku Alpe Adria pokala.

KK Črn trn na tekmi za italijanski pokal Triveneto v Rivignanu

Štirje tekmovalci pa so zastopali klubske barve Črnega trna na zaključku italijanskega Triveneto pokala v Rivignanu. V izredno močni konkurenci 235-ih tekmovalcev je Nik Prek osvojil četrto mesto, Peter Dovžak  peto mesto, Tine Dovžak in Maxim Jazbar pa sta si priborila nastop v četrtfinalu. Čestitke vsem tekmovalcem, trenerjem in staršem za super BMX sezono 2019.

Luka Berginc // KK Črn trn

Dodajmo še, da se je zaključil tudi IXS Downhill pokal za leto 2019. Na zadnji postaji v avstrijskem Brandnertalu je Luka Berginc zasedel petnajsto mesto, v skupnem seštevku pokala pa je osvojil odlično peto mesto. Čestitke za uspešno sezono.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon