Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pgd Ajdovščina ponovno vabi na dan odprtih vrat

PGD Ajdovščina drugič prireja dan odprtih vrat z namenom, da pomladijo svoje vrste. Pridružite se jim lahko v soboto 28. septembra od 9.30 do 11.30 , v prostorih njihovega društva na Tovarniški cesti 3H. Vabljeni otroci in vsi, ki bi se želeli pridružiti njihovim vrstam.

Po uspešni prvi izvedbi dneva odprtih vrat so se v ajdovskem prostovoljnem gasilskem društvu odločili, da pred začetkom novega leta gasilskega krožka ponovijo dogodek. V prvi vrsti so na ta dan vabljeni vsi otroci, katerim je Pgd Ajdovščina domače društvo in ki bi se radi pridružili tedenskim gasilskim uricam. Tako se bodo prostovoljni gasilci potrudili, da bodo v soboto prikazali njihov dom, društvena vozila in delo na  poučen ter tudi igriv način.

Pgd Ajdovščina

Spomladi je v društvu pričela z gasilskim krožkem skupina pionirjev (otroci stari od 6 let do 11 let), z oktobrom pa poleg obstoječe skupine začne še skupina mladincev (od 11 let do 16 let). Mlajša skupina se dobi vsak torek ob 17h, v prostorih društva in sicer od 1. oktobra dalje. Starejša skupina pa bo druženje začela v petek 11. oktobra, tudi ob 17h v ajdovskem gasilskem domu. Pri krožku bodo otroci spoznali osnove gasilstva, vrednote prostovoljstva ter z udeležbo na tekmovanjih moč sodelovanja.

Pgd Ajdovščina

V  prostovoljnem gasilskem društvu se najde prostor za marsikoga. Posebej se izvaja delo z otroci in mladimi, deluje komisija za ženske, veterane in operativne člane. Izvajajo se različne aktivnosti; izobraževanja, tekmovanja in pa tudi druženje. Aktivno delo z najmlajšimi in mladimi je v PGD Ajdovščina šele na začetku svoje poti, vendar se dela z njimi veselijo in ga smatrajo kot zelo pomemben korak za razvoj društva in gasilstva na domačih tleh. Skladno s tem poleg otrok na obisk v soboto ali kadarkoli vabijo tudi vse, ki bi jih zanimalo gasilstvo in bi si mogoče želeli postati del operative. Tako so k vpisu vabljeni fantje in dekleta ter možje in žene, ki si želijo pomagati sočloveku,  se kaj naučiti ter splesti nova prijateljstva.

Pgd Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon