Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pripravite se na UTVV z organiziranimi treningi ter spoznajte skrite bisere Vipavske doline

Predstavniki UTVV so bili tekom poletja prisotni na številnih turističnih in športnih sejmih ter prireditvah v Sloveniji in tujini. Vsekakor izstopata dva tekaška festivala v Švici. Prvi je Scenic trail Lugano, drugi pa mitski »Ultra-Trail du Mont-Blanc«, 170 kilometrov dolg tek okoli najvišje gore v Evropi. Slednji z izredno težko traso poveže Francijo, Italijo in Švico.

Na tekaški festival v Chamonix pride 10 000 tekačev, ki za gorski maraton zbirajo točke na kvalifikacijskih tekmah, med katerimi je tudi Ultra trail Vipavska dolina. Pravkar so se vrnili tudi iz prireditve Kranjska gora trail, ki so jo organizatorji uspešno izvedli tudi ob podpori in svetovanju vodje UTVV Boštjana Mikuža, ki poudari, da sodelovanje partnerskih tekem doma in v tujini doprinese k večji promociji dogodka in celotne Vipavske doline.

Ultra trail Vipavsak dolina

Prepoznavnost domače tekme, pa dopolnjujejo tudi organizirani tekaški treningi poimenovani »UTVV pripravljalne ture« pod vodstvom domačih ultrašev. Prvo bodo izvedli prav to nedeljo 29. septembra, z vzponom na Golake iz Tihe doline, ter mimo Iztokove koče po poti Slovenske planinske poti na Čaven. Znani pa so tudi že datumi drugih treningov v tem koledarskem letu, s katerimi bodo tekačem iz vse Slovenije ter tudi tujine (Italije, Hrvaške) predstavili nove trase Vipavske doline ter na povabilo raznih društev tudi druge kraje Slovenije. Tako bomo že na drugem jesenskem  treningu (26. oktober) spoznavali nepoznane vrhove Banjške planote, med Idrijco in Sočo. Novost bo trening »Na Martinovo« (9. november), s katerim bomo obkrožili vinorodne griče Zgornje Vipavske doline z vasmi Lože, Slap, Goče, Erzelj ter trening zaokrožili z odlično domačo kulinariko ter pokušino mladega vina v eni izmed Vipavskih vinskih kleti. Konec novembra (30. november) bomo pretekli del Spodnje Vipavske doline z znamenitim turistično-zgodovinskim spomenikom Cerje ter vasjo Renče. Raznolikost bo dodal »Novoletni izziv«, ki je še ena novost, saj bo to  trening-tekma (26. december), ki jo bomo v sodelovanju z SKTD Sinji vrh izvedli po eni najbolj slikovitih in razglednih poti po robu Gore proti Materi Gorjanki na Predmeji ter po čarobni Srednječavenski poti.

Ultra trail Vipavka dolina

Na treningih je na razpolago daljša proga, ki ji vsak mesec stopnjujejo dolžino, zahtevnost vzponov in tehničnost spustov, ter tako omogočijo postopno navajanje na razdalje in teren. Tekači izberejo med tremi hitrostnimi skupinami ter tako opravijo trening s primerno intenzivnostjo. Letošnja novost je krajša proga z dolžino 10 km, ki je predvsem spodbuda ravninskim cestnim tekačem, da poskusijo tek v naravi. Pri tem je namreč potrebno postopno pridobiti predvsem kondicijo teka/hoje v klanec, ter postopno prilaganje gležnjev in drugih sklepov na kamniti in tehnično zahtevnejši teren. Tudi intenzivnost bo prilagojena in pogovorni tempo vedno dobre družbe bo marsikoga dodatno motiviral k vztrajnosti.

Takoj po lanski prireditvi UTVV so organizatorji energijo usmerili v aktivno promocijo za leto 2020 med največjimi tekaškimi prireditvami v svetu ter med najboljšimi domačimi in tujimi tekači. Leto 2020 bo tudi dogodku prineslo več novosti, ki bodo še bolj zaokrožile kulinarično, turistično in zgodovinsko ter festivalsko podobo samega dogodka UTVV, ki bo od 15. do 17. maja 2020; ter izobraževanja o zdravem načinu aktivnega športnega življenja.

Ultra trail Vipavska dolina

Vabljeni, da se skupaj z nami pripravite na Ultra Trail Vipava Valley 2020.

Vabljeni na UTVV pripravljalne ture!

Seznam prvih 5 pripravljlanih tur:

1. UTVV pripravljalna tura:  29.9.2019 - Predmeja - Golaki

2. UTVV pripravljalna tura:   26.10.2019 - Banjšice 

3. UTVV pripravljalna tura  z Martinovanjem: - Lože z vipavskimi brdi - 9.11.2019

4. UTVV pripravljalna tura:  30.11.2019 - Renče - Cerje

5. UTVV pripravljalna tura: Izziv veselega decembra (praznična tekma) - 26.12.2019 - Otlica

Dodatne informacije: https://www.ultratrail.si/;  https://www.facebook.com/utvvslovenia/

UTVV - Boštjan Mikuž, Anja Klančnik

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #rekreacija, #šport, #vipavskadolina

Kolofon