Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dva zadetka Maje Svetik v dresu slovenske reprezentance

Malce v senci včerajšnje odbojkarske evforije v Sloveniji, je slovenska ženska rokometna reprezentanca doma gostila ekipo Kosova. Kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu 2020 je domača reprezentanca zlahka dobila z rezultatom 32 : 23 (16 : 10), dva zadetka pa je prispevala tudi članica ajdovskega Mlinotesta, Maja Svetik.

Slovenske rokometašice so na svoj račun pričakovano vknjižile prvi par točk v boju za evropsko prvenstvo, ki bo konec prihodnjega leta na Danskem in Norveškem. Kosovske igralke jim v mariborski Lukni niso bile kos v nobeni rokometni prvini, za Slovenke, ki so včeraj nastopile brez svojih najboljših igralk, pa veliko usodnejši in pomembnejši dvoboji šele sledijo.

Že v nedeljo jih v Minsku čaka obračun z Belorusinjami, neposrednimi tekmicami za preboj na zaključni turnir stare celine. Te so v sredo v Coburgu visoko izgubile proti Nemkam s 30:40. Drugi kvalifikacijski ciklus jih čaka marca prihodnje leto, ko se bodo dvakrat pomerile s favoriziranimi Nemkami, tretji pa maja, ko bodo najprej gostovale na Kosovem, nato pa gostile Belorusijo. Na EP se bosta iz skupine 3 prebile dve najbolje uvrščeni izbrani vrsti.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Jasmina Pišek s šestimi goli, enega manj so prispevale Ana Vučko, Nina Žabjek in Anika Strnad. Vratarka Maja Vojnović je zbrala 12 obramb. Svoj del k uspehu slovenske reprezentance je prispevala tudi Ajdovka Maja Svetik, ki je v gol nasprotnic pospravila dve žogi.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca

SLOVENIJA : KOSOVO 32:23 (16:10)

Slovenija: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 4, Strnad 5 (3), Gros, Krajnc 1, Žabjek 5, Stanko, Abina 3 (2), Barič, Zulić, Pišek 6, Varagić, Vučko 5, Svetik 3, Beganović.

Kosovo: Kelmendi, Shehdadi, Arifi 8 (3), Mehmeti 2, Ylberi 1, Rama, Zaskoku, Aliu 1, Merditaj 3, Rugova, Stagova, Halitaj, Gjikokaj 5, Demaj 3, Lekaj, Kastrati.
   

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije  

* Fotografije: Slavko Kolar

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon