Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Primorje znova v zmagovitem ritmu

V soboto in nedeljo so bile na delu kar štiri ajdovske nogometne ekipe. Največ pozornosti je bilo namenjeno domači tekmi Primorja proti Brinjam iz Grosupljega, ki so jo rdeče črni zanesljivo dobili. Boreasi so doma klonili proti Jadranu Hrpelje Kozina, nogometašice so prav tako doma priznale premoč Beltinčankam, na gostovanju pa so poraz doživeli tudi Kixi.

Sobotno nogometno srečanje med Primorjem in Brinje Grosupljami je na ajdovski Mestni stadion privabilo okrog 300 gledalcev. Obe ekipi sta pred to tekmo zbrali 13 točk in obetal se pravi spopad za vrh tretjeligaške lestvice. A že v uvodu v srečanje je bilo jasno, da bodo gostje težko izvlekli celo kožo iz Ajdovščine. Domači so namreč prevzeli pobudo in z domiselnimi akcijami iskali zadetek, gostje pa so se predvsem pomaknili v obrambo in čakali na priložnosti iz protinapadov. Nekajkrat so sicer lepo kombinirali, med drugim stresli tudi vratnico po prostem strelu, pri strelih v okvir vrat pa je bil vedno na mestu vratar Primorja Januš Štrukelj.

Domačim se je prevlada obrestovala v 35. minuti, ko so fantje lepo izigrali gostujočo obrambo, žogo je prejel domači kapetan Amel Džuzdanović in lepo udaril z roba kazeneskega prostora za vodstvo Primorja z 1:0. Tudi po tem zadetku so domači brez težav nadzirali potek srečanja in se razveselili povišanja prednosti v 56. minuti, ko je iz bližine, svoj prvenec za ekipo Primorja, dosegle Žan Leban. Gostje so se sicer z malce bolj agresivno igro poskušali vrniti v igro, a jih je dokončno ustavil Jakob Kodermac, v 75. minuti, s svojim petim zadetkom v sezoni.

Z novo zmago in šestnajstimi točkami se je Primorje ponovno prebilo na vrh lestvice, vrh pa si deli z ekipo Tinex Šenčur. Prav ti dve ekipi pa se bosta srečali v prihodnjem krogu, tekma bo na Mestnem stadionu v Ajdovščini, v soboto, 5. oktobra, s pričetkom ob 16. uri.

Boreas Ajdovščina:Jadran HK<br />
Fotografija: Anja Bratina

V nedeljo so drugo domače srečanje odigrali tudi člani Boreas Ajdovščine. V Enotni primorski ligi so gostili trenutno vodilno ekipo na lestvici, ekipo Jadrana Hrpelje Kozina in izgubili z 0:2. Ajdovci so predvsem v prvem polčasu narekovali ritem tekme in si ustvarili nekaj zrelih priložnosti za zadetek, a bili v zaključku žal nenatančni. Na drugi strani so gostje znali izkoristiti trenutke nepazljivosti v domači vrsti in dvakrat zadeli. Natančna sta bila Peranović in Starc. V prihodnjem krogu Boreasi gostujejo v Košani.

Fotografija: Dekleta ND Primorje Ajdovščina

Ajdovske nogometašice so v soboto so favoritkam za naslov prvakinj, Pomurje Beltinci, pred domačimi gledalci večji del tekme nudile zelo dober odpor. Pomurkam so se zoperstavile s čvrsto in odločno igro v obrambi, s katero so gostjam domala onemogočile pot do čistega strela. Na žalost je domačim v zaključku tekme zmanjkalo moči za boljši rezultat, kljub temu pa si dekleta za srčno predstavo zaslužijo vse pohvale. Končni izid je bil 0:8. Sledi gostovanje v Mariboru.

Fotografija: KIX Ajdovščina

Drugi zaporedno poraz so doživeli malonogometaši ajdovskih Kixov. Gostovali so v Zagorju ob Savi pri ekipi Mlinše in se domov vrnili z devetimi zadetki v svoji mreži. Gostje so popolnoma prevladovali skozi celotno srečanje, Ajdovcem pa je častni zadetek uspelo doseči v 34. minuti, ko je bil uspešen Matjaž Trkman. Sledi domače srečanje proti Dlan Logatcu, ki bo na sporedu v soboto, 5. oktobra, ob 18. uri, na ajdovskih Policah.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal , #rezultati

Kolofon