Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Ajdovskem iz prometa izločili hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov

Ajdovski policisti so imeli v minulih dneh kar precej dela na cesti. Posredovali so pri prometni nesreči motoristke na Hitri cesti H4, ki se je na srečo končala z lažjimi poškodbami, iz prometa pa so izločili starejšo voznico osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov.

Policisti PP Ajdovščina so 22. septembra, obravnavali poškodovanje vrat stanovanjskega  bloka  v  Ajdovščini (Tovarniška cesta). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec med vikendom poškodoval oz. razbil steklo na spodnjem krilu vhodnih vratih v stanovanjski blok in povzročil za približno sto evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

27.  septembra ob 14.25 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči  II. kategorije na hitri cesti H4 Vipava – Nanos (pred predorom Barnica), kjer je prišlo do trčenja med voznico motornega kolesa in voznikom osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil po prehitevalnem pasu v smeri Vipava - Nanos, za njim pa je peljala 30-letna motoristka. Po voznem pasu je v tem času vozil tudi voznik tovornega vozila, državljan BiH, ki je z vozilom delno zapeljal levo na prehitevalni pas,  zaradi česar je voznik osebnega avtomobila začel zavirati. Omenjena motoristka se je zaletela v zadnji  del osebnega avtomobila in posledično padla po tleh in se predvidoma lažje telesno poškodovala. Pomoč poškodovani voznici motornega kolesa so kasneje nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina in gasilci GRC Ajdovščina. Glede na ugotovljena dejstva okoliščin prometne nesreče je bil vzrok prometne nesreče varnostna razdalja 30-letne voznice motornega kolesa. Prav tako so prometni policisti zaradi   kršitve ukrepali tudi zoper voznika tovornega vozila zaradi nepravilne strani vožnje. Vipavska hitra cesta  je bila za ves promet ponovno odprta ob 15.53 uri.

Policisti PP Ajdovščina so 29. septembra okoli 15.30 ure, v Ajdovščini ustavili 62-letno voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V nadaljevanju postopka so ji  policisti odredili preizkus alkoholiziranosti (rezultat je pokazal, da je imela v organizmu  0.25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Poleg tega so policisti še ugotovili, da so bile na osebnem vozilu nameščene ukradene registrske tablice, vozilo pa je bilo neregistrirano oz. že dlje  časa odjavljeno iz  prometa. Policisti so ji vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (23. člen ZPrCP) zasegli, zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako jo bodo policisti kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo  v  Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine registrskih tablic.

30. septembra ob 6.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu skozi skladiščna vrata v enega od gostinskih lokalov v Vipavi. Po prvih zbranih podatkih je neznanec iz omenjenega lokala ukradel nekaj gotovine. Poleg tega je neznanec vlomil še v pisarno ene od gospodarskih družb.  Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon