Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: 70 let Radia Koper na Planini pri Ajdovščini

Spet je petek in spet je čas za našo vlog objavo. Tokrat se odpravljamo na Planino, kjer je prejšnji vikend gostoval Radio Koper in pripravil praznovanje ob svoji 70-letnici. Obenem pa so počastili 50-letnico glasbe Ottavia Brajka in 45-letnico Primorskih fantov. Vabljeni k ogledu.

Radio Koper in Radio Capodistria praznujeta 7 desetletij obstoja in sicer z nizom dogodkov, koncertov ter projektov med ljudmi. Dogodki se vrstijo že od začetka leta in bodo trajali vse do zime, med drugim pa so prejšnji vikend obiskali tudi Planino nad Ajdovščino. Prvi primorski radio se je prvič oglasil 24. maja 1949, takrat na skupnih frekvencah, že dan kasneje je stekel redni program. Od leta 1979 delujeta programa vsak s svojo oddajniško mrežo. Regionalni radijski program v slovenskem jeziku (Radio Koper) pripravlja informativne, kulturne, izobraževalne, otroške, glasbene, razvedrilne in športne vsebine in je pomemben ter nepogrešljiv spodbujevalec kulturnega in družbenega dogajanja v celotni primorski regiji.

Kako je potekalo praznovanje na Planini pa si oglejte v spodnjem videoposnetku. Radiu Koper pa seveda želimo vse najboljše in kličemo še na mnoga leta.

 

* Naslovna fotografija: Radio Koper

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #zabava, #vlog, #glasba

Kolofon