Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Popoln vikend za ajdovske nogometne ekipe

Tokratni nogometni vikend je bil povsem v slogu ajdovskih ekip. Nadaljuje se serija zmag Primorja, fantje so na domačih tleh z 2:1 odpravili Tinex Šenčur, z zmago v gosteh se lahko pohvalijo tudi Boreasi, prvo zmago v novi sezoni pa so zabeležili še Kixi, ki so se na Policah znesli nad ekipo Logatca.

Vse tri ajdovske nogometne zmage so se tokrat zgodile na soboto. Prvi so na igrišče stopili nogometaši ajdovskega Primorja, ki so na Mestnem stadionu gostili ekipo Tinexa iz Šenčurja. Pred okrog 200 gledalci so rdeče črni povedli že v osmi minuti, ko je z lepim strelom, svoj šesti zadetek v sezoni, dosegel Jakob Kodermac. Gostje so prek enajstmetrovke izenačili v 75. minuti, tri minute kasneje, pa je prav tako iz enajstmetrovke, domačim zmago prinesel Amel Džuzdanović.

Po rezultatu sodeč bi lahko marsikdo sklepal, da je šlo za izenačeno tekmo, a potrebno je dodati, da so imeli Ajdovci srečanje popolnoma pod nadzorom. V mreži gostov pa bi skorajda morale končati še vsaj tri ali štiri žoge, saj so domači nekajkrat zgrešili tisto, kar je težje zgrešiti kot pa zabiti. Izpostavimo lahko zgrešeno enajstmetrovko Kuraja, prečko tokrat najboljšega na igrišču Nika Plavšiča Vajdeta in še kup drugih neizkoriščenih priložnosti. Primorje, ki pod taktirko trenerja Andreja Komca, goji zelo všečen nogomet, je tako ponovno samo na vrhu lestvice, sledi pa sobotno gostovanje v Ljubljani, pri ekipi Ilirije. Tekma se prične ob 15.30 uri.


Fotografija: Anja Bratina

Dobre volje so se v soboto zvečer v Ajdovščino vrnili tudi nogometaši Boreas Ajdovščine. V Enotni primorski ligi so gostovali pri Košani, a tekma je bila odigrana v llirski Bistrici. Trdo in enakovredno tekmo, v kateri je svoja vrata zaklenil Adrijan Kompara, je s prostega strela, v 19. minuti, odločil Aleksander Bratina. Ajdovci imajo po petih odigranih tekmah sedem točk in so trenutno na šestem mestu lestvice. Vodi ekipa Jadrana Hrpelje Kozina. Sledi domača tekma proti Cerknici, v soboto, 12. oktobra.

Fotografija: Primož Brecelj

Prvo zmago so v tretjem krogu tekmovanja dosegli tudi ajdovski malonogometaši. Jezo po dveh uvodnih porazih so Kixi tokrat stresli nad ekipo Dlan Logatca. Domači so bili boljši z 6 : 0, kaj lahko pa bi dosegli še precej višjo zmago. Dva gola za Kixe je dosegel Matjaž Trkman, po enega pa Matej Koren, Matej Batistič in tudi vratar Mark Birsa. Gostje so edini zadetek dosegli v lastno mrežo. V petek Kixi gostujejo pri ekipi Extrem iz Sodražice.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon