Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Iskanje novih gospodarskih priložnosti v Ajdovščini

Javna agencija Spirit Slovenija se bo predstavila na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2019 v Münchnu. Od danes do srede bo na razstavnem prostoru Slovenijo predstavila kot zeleno, kreativno in pametno državo tudi na področju nepremičninskih investicijskih projektov. Svoje priložnosti bo ponujala tudi ajdovska Občina.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Lani se je na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo 2095 razstavljavcev iz 41 držav, v času sejma je potekal bogat konferenčni program z več kot 500 uglednimi govorci, našteli pa so več kot 45.000 obiskovalcev iz 73 držav. Letos organizatorji poleg povečanja razstavnega prostora napovedujejo tudi večje število razstavljavcev in obiskovalcev. Rdeča nit letošnjega sejma bodo inovacije, spremljevalni konferenčni program pa bo vsebinsko pokrival vroče teme, kot so Brexit, hitra urbanizacija na Kitajskem, nujnost gradnje dostopnih namestitev in podobno.

SPIRIT Slovenija je sredi marca objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2019. Tako bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2 svoje investicijske projekte predstavili naslednji sorazstavljavci: Konzorcij razvojnih agencij Vzhodne regije, Razvojna agencija ROD Ajdovščina in DUTB d. d.. Poslovno javnost bo ajdovska delegacija nagovarjala za gradnjo stanovanj in turističnih namestitev. Jutri bo na slovenskem razstavnem prostoru še promocijski dogodek za tujo poslovno javnost. V obeh primerih bodo točili vipavska vina in rezali pršut.

Fotografija: Valter Kranjc

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Spirit Slovenija

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #ROD

Kolofon