Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tretja zaporedna zmaga rokometašic Mlinotesta

V soboto so bile na delu tudi ajdovske rokometašice ŽRK Mlinotesta. Primorski derbi z Izolo so opravile z odliko in vknjižile tretjo zaporedno zmago. Ob koncu je na semaforju pisalo 27 : 17. Strelsko najbolj učinkovita je bila tokrat Dominika Mrmolja.

Boljši uvod v srečanje so prikazale rokometašice Izole, sicer novinke v prvi ligi. Predvsem po zaslugi Sare Hodžić in Tine Škrjanec so vodile prvih deset minut tekme.  Mlinotest je na hitre in domiselne akcije gostij počasi odgovarjal z vse boljšo obrambo na čelu z vratarko Aleksandro Petruhkino. Izola je vodila še v 19. minuti, ko je zadela Ana Berzerlak. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to zadnje vodstvo gostjin. Mlinarke so zagospodarile v obrambi, predvsem z vstopom Tine Benčina. Ajdovke so z dobrim zapiranjem prostora kar po vrsti zaustavljale izolske akcije. Rezultat ob polčasu je bil tako 14:11.

Mlinotest je odlično odprl drugi polčas. Desna stran napada z Mirjeto Bytyqi in Natašo Jankovič Rustja je poskrbela,  da je prednost do 45. minute narasla na devet zadetkov prednosti. Trdna ajdovska obramba je v prvi polovici drugega polčasa dovolila le dva zadetka Izole. Izkušene domače igralke so do konca srečanja rutinirano držale visoko razliko, tako, da je lahko trener Kovšca priložnost za igro ponudil vsem igralkam. Na koncu je bila najboljša ajdovska strelka Dominika Mrmolja s šestimi zadetki. V vratih je Petrukhina zbrala 14 obramb, še štiri je dodala Tea Brecelj.

Po treh krogih sta na vrhu 1. A DRL Žalec in Mlinotest šestimi točkami. Krim je na tretjem mestu, vendar ima tekmo manj. V 4. krogu bo v Stopičah derbi kroga med novomeško Krko in Mlinotestom.

Dean Kovšca (za Primorske novice): ”Na začetku tekme je bilo malo preveč živčnosti, čeprav smo se na gostovanje Izolank dobro pripravili. Zaradi naših napak so nas tekmice z zadetki presenetile. Proti koncu prvega polčasa smo vendarle strnili obrambo in v drugem delu prišli do svoje igre, ki je pokazala, da je kakovost na naši strani. Ponudila se je tudi priložnost, da sem preizkusil skoraj vse igralke. Tako smo prihranili nekaj moči pred težkim gostovanjem v Novem mestu.”

 

* Vir in fotografija: ŽRK Mlinotest

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon