Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Planini trčila mlajši kolesar in avtomobil

Policisti policijske postaje Ajdovščina so imeli v minulih dneh ponovno precej dela v prometu. Tako so v Vipavi ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom nedovoljenih drog, posredovali so pri prometni nesreči na hitri cesti H4, na Planini pa je mlajši kolesar trčil v nasproti vozeče vozilo.

1. oktobra ob 20.53 uri, so policisti PP Ajdovščina 20–letnemu vozniku osebnega avtomobila v naselju Vipava, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, vozniku izmerili hitrost 71  kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so policisti izvedli tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom  prepovedanih  drog,  psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven,  zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila  prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje na podlagi Zakona o prekrških (po 113.a členu ZP-1), zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Prav tako so policisti vozniku v postopku zasegli manjšo količino s posušeno rastlino, za  katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo rastlino so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper navedeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

3. oktobra ob 19.47 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije na območju naselja Planina na Ajdovskem in v kateri je bil huje telesno poškodovan mlajši kolesar (otrok). Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da se je nesreča zgodila okoli 18.30  ure blizu ene od stanovanjskih hiš v naselju Planina (na lokalni cesti Dolenje – Planina). Mlajši kolesar se je peljal po javni kategorizirani lokalni cesti in ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek ni vozil po desnem smernem vozišču. V tistem trenutku je iz  nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 40–letni voznik  osebnega  avtomobila; voznik kljub umikanju z vozilom skrajno desno ni  uspel preprečiti trčenja. V prometni nesreči je bil mlajši kolesar huje poškodovan. Poškodovanega mlajšega kolesarja so takoj po nesreči odpeljali v  ZD  Ajdovščina,  kjer  so  mu  nudili zdravniško pomoč, nato pa je bil s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Glede  prometne  nezgode so policisti obvestili pristojne pravosodne organe (dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici). Policisti bodo v zvezi s prometno nesrečo s hudimi  telesnimi poškodbami s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

4. oktobra ob 6.51 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva na območju Ajdovščine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik osebnega avtomobila znamke Ford C max na točilnem mestu bencinskega servisa natočil za 68,74 evrov goriva in zatem s kraja odpeljal ne da bi poravnal račun za natočen gorivo. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Ajdovščina na podlagi  predloga za pregon s strani oškodovanca podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti PP Idrija so bili 6. oktobra zgodaj popoldne, s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na območju Predmeje. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil v vozilo tekom prejšnjega dne in iz odložene torbice v prtljažniku odtujil manjšo vsoto gotovine. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

6. oktobra ob 13.41 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na odseku hitre ceste H4 med Selom in Ajdovščino (blizu  Vrtovina) in v kateri je bil sam udeležen 35-letni voznik osebnega avtomobila. Med njegovo vožnjo  po prehitevalnem pasu je osebno vozilo zaneslo v desno in je s prednjim delom avtomobila trčil v betonsko ograjo na desni strani. Nato pa je vozilo odbilo v levo preko vozišča, kjer je nato zopet s prednjim delom avtomobila trčil v betonsko ograjo izven levega roba vozišča. V prometni nesreči je voznik utrpel predivoma lahko telesno poškodbo. V nadaljevanju postopka je bil vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.89  miligrama  alkohola v litru izdihanega zraka). Poškodovanega voznika so kasneje reševalci z reševalnim vozilom  odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih policistov in reševalcev  NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, JZ GRD Nova Gorica in uslužbenci DARS-a. Prometni policisti bodo zoper voznika zaradi kršitev prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola) podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon