Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Načrtno delo z mladimi v KK Ajdovščina že obrodilo prve sadove

Tik pred začetkom ligaškega tekmovanja so tudi ajdovski košarkaši, ki bodo v novo sezono vstopili že to soboto, čaka jih gostovanje v Tolminu. Kot poudarjajo v klubu so bile poletne priprave uspešne, veseli pa podatek, da zanimanje za košarko med mladimi narašča. Prav zato so v članski ekipi letos dali prednost domačim in perspektivnim igralcem.

Vse selekcije Košarkarskega kluba Ajdovščina so se na novo sezono začele pripravljati že v začetku avgusta. V klubu so še posebno pozornost namenili pripravam mladinskega pogona, saj je pred njimi naporna in dolga sezona. Priljubljenost košarke med mladimi na Vipavskem kaže podatek, da imajo v klubu kar enajst ekip v mlajših kategorijah. Zaradi velikega zanimanja za košarko med otroci v Vipavi so z letošnjim letom izoblikovali dve novi ekipi, in sicer Leone Vipava U-9 in Leone Vipava U-11. Za ekipe v Vipavi bo skrbel Matjaž Mlakar, ki se je trenerskemu kadru priključil pred pričetkom sezone. Načrtno in organizirano delo z mladimi v klubu je v lanski sezoni obrodilo prve sadove. Ekipa U-15 se je v svoji kategoriji uvrstila na 9. mesto v Sloveniji. Talente domačih igralcev so opazili tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Tako sta bila Domen Petrovič in Martin Gerbec na širšem spisku reprezentance U-17, Timotej Pišot pa prva rezerva v reprezentanci U-15. Jernej Bolčina pa je igral za reprezentanco v kategoriji U-15 (Slovenija ball). V 1. slovenski košarkarski ligi imajo Ajdovci v letošnji sezoni kar tri ekipe – U-17, U-15 in U-13. V letošnji ekipi so tudi pridobili igralca iz Srbije, to je Filip Mitrović, ki bo zaigral za ekipi U17 in U19. Verjamejo, da so s Filipom pridobili igralca, s katerim bosta ekipi Leone Ajdovščina U17 in Fructal Ajdovščina U19 še bolj nevarni za najvišja mesta v državnem prvenstvu.

Minulo sezono so z ekipo U-15 krstno nastopili tudi v mednarodni ligi EYBL, kjer je ekipo samo ena zmaga ločila od napredovanja v končnico, kamor se redno uvrščajo ekipe evropskih košarkarskih velikanov kot so CSKA, Barcelona, Real Madrid, Partizan. V letošnji sezoni bodo prav tako nastopili v tej ligi, prvi turnir jih čaka od 3.10 do 6.10 v Cluju (Romunija). Drugi turnir pa februarja naslednje leto v mestu Oroszlany Madžarska. Ob tem se je potrebno zahvaliti tudi zvestim sponzorjem, predvsem  Incomu, brez katerih si udeležbe na tovrstnih mednarodnih turnijev ne bi mogli predstavljati.

KK Ajdovščina

V članski ekipi so v klubu letos dali prednost domačim in perspektivnim igralcem, tako da je v letošnji ekipi kar nekaj sprememb. Od lanske sezone so v ekipi ostali Teo Kovšca (kapetan), Filip Petrovič, Matic Pristopnik, Jaka Rodman, Jakob Sartori, Uroš Šeme, Andi Shehu in David Vac. V klub sta se ponovno vrnila domača fanta Gregor Brecelj in Aleksander Mihelj, ekipi pa se bo ponovno pridružil tudi Grega Kovšca. Novo ime v košarkarskem klubu Ajdovščina pa prihaja iz KK Cedevite Olimpije, in sicer 210 cm visoki Pave Kuzmanić. Članski ekipi se bodo na treningih pridružili še trije kadeti, ki bodo tako pridobivali izkušnje in bodo lahko že kmalu postali steber ajdovske članske ekipe v naslednjih letih. Za člansko ekipo so že dve uradni tekmi in sicer so v pokalu Spar odigrali z Ivančno Gorico in bili na obeh tekmah uspešni. Z dvema zmagama so se fantje uvrstili v 3. krog, kjer jih čaka Gorica. Prva tekma bo doma 15.10.2019, povratna pa 22.10.2019 v Novi Gorici.

V soboto 12.10.2019 pa člane čaka 1. krog 3. SKL in gostovanje v Tolminu. Prva domača tekma v 3. SKL pa bo 19.10.2019 ob 19.00 proti Slovanu, za katerega bo letos igral tudi Miha Zupan. Tudi v tej sezoni, bo glavni sponzor članske ekipe ajdovsko podjetje Incom.

Po dobrem odzivu in uspešno izpeljanem turnirju državnega prvenstva 3x3 letos junija, so se odločili, da se tudi drugo leto potegujejo za organizatorja enega od kvalifikacijskih turnirjev in tako še popestrijo športno dogajanje v ajdovski občini.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon